Колко струва да излезеш на среща в София?

Колко струва да излезеш на среща в София?

Една обичайна среща обикновено включва хубав филм и поне една чаша вино, цвете за дамата и вечеря.

Ако планирате да излезете на среща в София и не се страхувате от инфлацията в любовта, сме решили да ви улесним като направим някои прости изчисления за това каква сума да си подготвите, на база някои класически варианти.

Една обичайна среща обикновено включва хубав филм и поне една чаша вино, цвете за дамата и вечеря.

Отваряме сайтовете на кината в София и от там разбираме, че в големите вериги в столицата билет за някой от блокбастърите като „Аватар“ на 14 февруари към 8 вечерта на 3D струва 12 лв. с очила и 10 без очила. Ако все пак решите да го гледате на 4D цената е 22 лв. с очила и 19 без очила. Цената на 2D за популярен филм, който обикновено зрителите избират за празника като „Професия: Стриптизор“ или „Титаник“ е 14 лв. на човек.

В по-малките артхаус кина в центъра в този часови диапазон цените са от 10 до 12 лв.

Меню за двама с пуканки и две коли в различните кина може да варира между 16 и 18 лв.

Ако все пак сте решили да посетите театър вместо кино на вашата среща на Св. Валентин, проверката ни в сайтовете за билети показва, че на 14 февруари трябва да си подготвите между 10 и 25 лв. за да гледате някоя от постановките.

ЗА КИНО ЗА ДВАМА: Приблизително 40 лв.

Бутилка вино в ресторантите в центъра може да варира до много различни суми, но някои от най-масовите са на цени около 30 лвЧаша вино можете да откриете за между 6 и 8 лв.

Коктейлите, от своя страна, са между 12 и 16 лв.

ЗА ДВЕ ЧАШИ ВИНО: 14 лв.

Да помислим за хапването. За една година цените на пиците в България са поскъпнали с 37% по данни на Евростат, но все пак това си остава една от любимите храни за среща на българите затова я включваме в тази класация. Цената на малките пици в ресторантите на Витошка са приблизително около 15 лв. като всичко варира в зависимост от типа заведение и продуктите, които използва.

Ако решите да си вземете десерт, ще трябва да отделите още поне между 8 и 10 лв. на човек.

ЗА ВЕЧЕРЯ ЗА ДВАМА: 50 лв.

Вече имаме кино, вечеря и нещо за пийване. Време е да проверим цените на цветятаЛалетата са на цени около 2 лв., а розите между 6 и 8 лв. за брой.

ОБЩО ЗА НАШАТА СРЕЩА за една вечер: 112 лв. (Включва 2 билета за кино и пуканки, 2 чаши вино, 2 пици и 2 десерта и една роза).

Източник: biznessnovinite.bg

- реклама -