Павел Колев, Левски
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Колев, Хубчев и всички останали в Левски си тръгват

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сензационно заяви, че той, спортният директор Ивайло Петков и треньорският щаб начело с Петър Хубчев ще подадат оставките си. Това ще се случи на 13 май, ако има нов собственик на клуба. Колев направи изявлението в интервю пред „Дарик радио“.

Според Колев това е нормално действие спрямо корпоративния етикет. Той все пак уточни, че няма да изостави клуба преди да бъде назначен нов изпълнителен директор. Той добави, че не изключва вариант всички да останат на работа в клуба, ако това е желанието на евентуалния нов собственик.

„Със сигурност бих могъл да изтърпя много критики. Нашето намерение е след отмяната на извънредното положение да обявим официално оставки. Така е и редно, особено в контекста на тази информация за смяна на собствеността. Нормално е нов собственик да има правото да избере сам хората, с които работи“, заяви Колев.

„Ние сме длъжни да привлечем внимание към клуба, защото той е в много тежко състояние. За съжаление тази пандемия дойде в лош момент за нас. С липсата на мачове спадна и интересът. Имаме приходи от фенмагазина, от различни активности, но при този бюджет, който имаме… Аз няма как да си тръгна преди да е назначен нов изпълнителен директор. Аз ще съм на мостика. Това всичко е в перспектива, предстои да разберем какво ще се случи.“

„Много съм уморен, психически напрежението е огромно, трудно спя, търпя и лични негативи, но това няма общо с решенията, които сме взели. Това се базира само на корпоративния етикет. Ние като хора, които всеки ден се събираме и мислим какво да правим, започваме да се изчерпваме. Ние с 10 хиляди лева в касата много от тези идеи няма как да ги реализираме.“

„Има практики, които се прилагат и в Европа, свиване на бюджети, по-дълъг трансферен прозорец. Вердер Бремен тегли кредит, Рома тегли кредит, това е нормално. Би трябвало Левски също да получи тази възможност, да изтегли кредит и после да го върне с продажбата на няколко футболисти. И да се върне към школата“, каза Колев.

- реклама -