Коледните елхи в София и Пловдив грейнаха (ГАЛЕРИЯ)

Коледните елхи в София и Пловдив грейнаха тази вчер след тържествено запалване на светлите в двата града, пише „24 часа“.

Шампионки

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика и почетни граждани на столицата Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева, която също е олимпийска шампионка от Токио включиха тази вечер светлините на коледното дърво на София. По традиция коледното дърво на столицата всяка година грейва на 1 декември. Тази година по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова светлините запалиха олимпийски шампиони.

Илюминации

С празнични илюминации, продължили 2 минути, беше съпроводено запалването на светлините на коледната елха в Пловдив. Точно в 17,45 часа тя блесна, а десетките деца около нея изригнаха в радостни възгласи.

„Пишете по-бързо писмата на Дядо Коледа да ви носи подаръците“, обърна се към тях кметът Здравко Димитров. А белобрадият старец, застанал до него, допълни: „Слушайте кмета!“.

„Нека всички пловдивчани бъдем живи, здрави и следващата година да е по-здрава и по-добра от сегашната“, заяви Димитров. Той обясни, че „ние, пловдивчани, сме особени хора и обичаме града си“. Хорът на пловдивските момчета, дирижиран от Милка Толедова, изпълни 4 коледни песни под акомпанимента на пианистката Юлия Петрова. Децата завършиха с „Коледа е светъл празник“.

„Господ да пази България и Пловдив“, провикна се Дядо Коледа. И разказа как преди повече от 2000 г. една жена на име Мария ражда момченце в кошара, което се казвааа… „Исус Христос“, отвърнаха децата. „Точно такааа! И с неговото раждане изгрява една звезда и една вяра“, допълни белобрадият старец.

- реклама -