украса
В Калифорния направиха коледен парк, който хората разглеждат докато се возят в колите си/ сн. БГНЕС

Коледа под карантина: Коронавирусът не можа да саботира празничната украса по света – ГАЛЕРИЯ

Дойде декември и влязохме в най-празничния месец от годината. Скоро ще посрещнем и Коледа, въпреки, че тя ще бъде по-различна, от това, което сме свикнали. Междувременно някъде по това време коронавируса, който изтормози планетата ни, ще стане на 1 година.

Много държави по света са в карантина в този момент, но какво е Коледа без празнична украса?! Въпреки, че изживяваме може би най-голямата криза на нашето съвремие, никой и за миг не си помисли, че пищните светлини и гирлянди тази година са забранени!

Ето малко коледна украса от различни кътчета на света, която се надяваме да повдигне духа ви и да ви напомни, че на Коледа стават чудеса.

Разбира се започваме с нашата столица – София. Коледното дърво пред НДК бе запалено без излишна помпозност и програма, а медици и служители от звеното “Аварийна помощ и превенция“ изписаха с букви: Спасяваме живота заедно.

сн. БГНЕС

И веднага се пренасяме в Русия. Безспорно една от най-красиво украсените столици е Москва. Вижте какво изящество и пищност, на каквато само братушките са способни. Определено би си заслужило да се разходим тук, нали?!

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

За Коледа се готвят и в далечен Пакистан, където мнозинството от населението е мюсюлмани, но пък християнското малцинство вече е в очакване на белобрадия старец и чувала му с подаръци.

сн. БГНЕС

Едни от най-емблематичните градове в Европа – Милано и Берлин все още не са готови напълно с украсата. Но, по всичко личи, че Бранденбругската врата и катедралата на миланския площад Дуомо скоро ще грейнат празнично.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Германия винаги ни е била любима заради шарените коледни базари и красиво украсените градове и селца. Ето малко снимки и от там:

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Независимо от втората корона-вълна, жителите на Мадрид и Барселона масово пазаруват подаръци. А, градската управа се погрижи преживяването да е възможно най-празнично.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

С коледна премяна се сдоби статуята на Самотния моряк в полския град Шчечин.

сн. БГНЕС

Унгарците също си ги бива в красивата коледна украса. A, този трамвай….

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Не без украса остана и прочутия площад Старе место в Прага, Чехия. Традиционно там се провежда и уникален коледен базар с любимите ни чешки наденички и бира…

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

За сега единственото разочарование дойде от любовния Париж. Там първи украсиха триумфалната арка, но като цяло няма кой знае колко пищна декорация. Успокоение ни донесе красивата елха на универсалния магазин Галери Лафайет.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

 

- реклама -