Сони Колбрели
Снимка: twitter.com/sonnycolbrelli

Сони Колбрели спря с колоезденето заради дефибрилатор

Победителят от Париж-Рубе 2021 Сони Колбрели спира с колоезденето. Това обяви 32-годишният италианец в официално изявление. Причината е дефибрилатор, който му беше поставен по-рано тази година.

Колбрели припадна след края на първия етап на обиколката на Каталуния през март. Диагнозата му беше „аритмия“ и затова му беше поставен дефибрилатор.

„Сбогувам се с колоезденето и ще опитам да го направя с усмивка заради всички хубави моменти. Боли, разбира се, особено след силен сезон, като този който направих миналата година“, заяви италианецът. През миналия сезон освен, че спечели Париж-Рубе, той стана и европейски шампион.

Сони Колбрели говори и за приликите и разликите с Кристиан Ериксен. Националът на Дания получи сърдечен арест по време на мач и съшо му беше поставен дефибрилатор. Ериксен се върна в игра и отново стигна до националния тим. „Колоезденето не е футбол. Тренировките при футболистите са на ограничен терен. В колоезденето често си сам по малко използвани пътища. Признавам си, че мислех дали да махна дефибрилатора, за да се състезавам отново. Но това е все едно сам постоянно да рискуваш живота си. Рискът е твърде висок и е риск, който не мога да си позволя. Ще опитам отново да съм шампион, само че не на велосипеда“, завършва Колбрели.

- реклама -