Сеад Колашинац

Колашинац се върна в Шалке, Арсенал получи 2,2 млн. евро

Защитникът на Арсенал Сеад Колашинац се върна в Шалке 04. Трансферът беше потвърден и от двата клуба. Артилеристите ще получат 2,2 млн. евро за босненеца, който отива под наем до края на сезона.

Контрактът на Колашинац започва на 4 януари и свършва в края на юни. Това означава, че той ще пропусне дебютът на Кристиан Грос начало на кралскосините. Бундеслигата се подновява утре, като Шалке играе с Херта. Седмица по-късно закъсалия гранд се изправя срещу Хофенхайм.

Очакваше се, че 27-годишният Колашинац може да вземе и капитанската лента. Това обаче няма да се случи и капитан остава Омар Маскарей. „Работихме сериозно по връщането на Сеад. Горди сме, че едно момче на Шалке се завръща у дома. Той има желязва воля и силен характер. Нуждаем се точно от тях, за да останем в Бундеслигата“, коментира спортният директор Йохен Шнайдер. Шалке е последен в класирането и няма победа в 29 поредни срещи.

Босненецът беше част от тима от Рур между 2011-а и 2017-а. Като капитан на тима до 19 години той стана шампион през 2012-а. После подписа и професионен договор с кралскосините. „Щастлив и горд съм, че се завръщам. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на клуба в тежката ситуация. Сърцето ми бие в очакване“, заяви самият футболист.

- реклама -