Марсилия, шофьор спирки

Кола се вряза в спирки в Марсилия – един човек загина

Автомобил се вряза в автобусни спирки в Марсилия.

Това съобщи полицията.

Един човек е загинал, а друг е бил ранен. Шофьорът е арестуван.

Инцидентът се е случил в старата пристанищна зона на френския град около девет часа сутринта (местно време). Тогава автомобил марка „Рено“ се е ударил с висока скорост в автобусна спирка в 13-ти район на града, ранявайки тежко един човек. След това водачът на превозното средство се е насочил към друга спирка на градския транспорт в 11-ти район, убивайки един човек.


Жулиен Равие, кмет на на 11-ти и 12-ти район, заяви пред телевизионния канал BFMTV, че жертвата е жена на 40-годишна възраст. По данни на източници от полицията шофьорът е мъж на възраст около 35 г., който не е от Марсилия. Според други източници в инцидента е участвал ван, а не автомобил.


Към момента френските власти не коментират дали инцидентът се третира като терористична атака.


BFMTV съобщи, че един минувач е забелязал регистрационния номер на автомобила – информация, която полицията е използвала, за да проследи водача до района на старото пристанище, където заподозреният е арестуван.

Властите предупредиха хората да избягват района.

Инцидентът се случва на фона на общоевропейското издирване на шофьора на микробуса, с който бе извършен терористичния атентат в Барселона.

- реклама -