Кола блъсна 10-годишно дете, борят се за живота му

Кола блъсна 10-годишно дете, борят се за живота му. 10-годишно дете е в тежко състояние, след като е изскочило внезапно на пътя, съобщиха от МВР-Пловдив.

От там уточняват, че около 15:15 ч. вчера служителите на реда в Раковски са се отзовали на обаждане от тел. 112, че без да спре на знак „стоп“ детето е изскочило внезапно с велосипеда си в зоната на кръстовище и било блъснато от преминаващ лек автомобил.

С множество травми то е откарано в пловдивска болница, където лекарите се борят и за неговия живот. Колата управлявал мъж на 51 години. Няма данни той да е употребил алкохол и наркотични вещества. И на двете местопроизшествия са извършени огледи, а фактите и обстоятелствата около тях се изясняват в рамките на досъдебни производства.

От полицията съобщават  и за друг случай, при който велосипедистка на 52 години паднала на пътното платно, след като била ударена от странично огледало на попътно движещ се товарен автомобил. Пострадалата е приета в болница с опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на 38-годишния шофьор са отрицателни.

Вижте още:

- реклама -