Кои звезди смениха истинското си име с по-артистично?

Много звезди от шоубизнеса са променили истинското си име поради различни причини.

Една от причините е ако името им е трудно за запомняне или за произнасяне. Друга причина е правилото на Гилдията на киноактьорите в САЩ и Асоциацията на британските актьори, че не може да има двама актьори с едно и също име.

Британският актьор Майкъл Кейн, например, преди се е казвал Морис Джоузеф Микълуайт.

Той трябвало да промени името си за благозвучие, но и защото вече имало актьор със същото първо име, който се казвал Майкъл Скот.

Сър Елтън Джон е с рождено име Реджиналд Кенет Дуайт.

В миналото той се подвизава на сцената като Реджи, но започва да работи с поета и певец Бърни Таупин с името Елтън Джон. Новият псевдоним е комбинация от имената на саксофониста Елтън Дийн и на певеца Лонг Джон Балдри.

Питър Джийн Ернандес, известен като Бруно Марс, променя името си поради две причини.

На 2-годишна възраст баща му започва да го нарича Бруно заради приликата с професионалния борец Бруно Самартино. Певецът избира фамилията Марс, за да не бъде превърнат от звукозаписните компании в „следващия Енрике Иглесиас“, както казва Бруно.

Деметриа Джийн Гайнс е истинското име на актрисата Деми Мур.

Фамилията Мур тя получава на 18-годишна възраст от брака си с певеца Фреди Мур, който е с 12 години по-възрастен от нея. Макар че след развода си с Фреди се жени и развежда още два пъти, актрисата продължава да носи името на първия си съпруг.

Йоргос Кириакос Панайоту, известен като Джордж Майкъл, променя името си просто защото истинското му име е твърде сложно за кариера в поп музиката, пише бгнес.

Кейти Пери е била Катрин Хъдсън

Натали Портман е записана като Нета – Ли Хершлаг

Рийз Уидърспун е родена като Лора Джийн Рийз Уидърспун

Стефани Джоен Анджелина Джерманота предпочела да се казва Лейди Гага

- реклама -
error: Съдържанието е защитено