Кой стои зад най-известното яйце в света?

Снимка на едно яйце стана най-полулярната в Instagram. Тя изпревари по лайкове фотография на модела и реалити звездата Кайли Дженър с нейното бебе, която има повече от 18 млн харесвания.

Как яйцето стана по-известно от новороденото?

Идеята за снимката е на 19-годишния маркетингов стратег от индийски произход Ишан Гоел, който работи в Масачузетс. Той публикува своя пост в Instagram на 4 януари през анонимен британски Instagram профил, който стартира със 7,7 милиона последователи.

„Няма да разкривам точната рецепта на „тайния сос“, но всъщност създадох солиден интерес в Reddit, след което казах на всички знаменитости и инфлуенсъри в моята мрежа да започнат да налагат яйцето. Все пак – чест и почитания за кокошката, снесла яйцето. Тя беше искрата, а аз бензинът“, лаконичен е Гоел.

Всъщност Гоел не е автор на снимката.

Той е закупил изображението от известен сайт за снимки. А авторът на фотоса е руснака Сергей Платонов. Целта на Ишан Гоел обаче е била да разкрие повече за същността на социалните мрежи.

Идеята, че един неодушевен обект може да свърже толкова много хора, е свидетелство за факта, че хората обичат да викат за по-слабия играч. Знаменитостите притежават толкова много сила и влияние, но яйце, което обединява толкова много хора, е мощен коментар за влиянието на социалните медии върху обществото днес. Социалните медии са дали на знаменитостите този вид всемогъщество„, споделя маркетинг гуруто.

Новината за яйцето, която обиколи световните медии, удвои „лайковете“ за снимката.

Когато яйцето успява да стане снимка номер едно в Instagram, то е с около 25 милиона харесвания. След като новината за яйцето обиколи всички световни медии, неодушевеният обект е удвоил своите „харесвания“.

Що се отнася за Ишан Гоел, още преди да навърши 18 години, той е работил за някои от най-влиятелните личности в САЩ. През 2016 година е бил част от екипа на републиканския кандидат президент Тед Круз, милиардерите Джозеф Депинто и Марк Кубан, както и за много други влиятелни личности.

- реклама -