Кой стои зад костюмите на филма „Черната пантера“ (СНИМКИ)

Последният филм за супергерои на Marvel „Черната пантера“ привлече погледите на
киноманите и феновете на комиксите. Не само сюжетът се оказа интригуващ, но и костюмите на героите. Зад направата на дрехите – над 1000 на брой, стои дизайнерът Рут Картър.

Нейните пътища за вдъхновение са много, а пресечната им точка събира в едно
много история и не по-малко иновативни модни решения. Като започнем от африканските племенни одежди и стигнем до ботуши на Balmain, работата на Картър определено заслужава внимание.

Преди да започне работата си по костюмите, Рут се запознава задълбочено с културните традиции на много племена. Междувременно е в крак с модните тенденции. В тях включва и актуални африкански дизайнери, за да разбере и
техния прочит на миналото.

Дизайнерката се стреми да използва само платове и материали, които кореспондират с африканските традиции. Тя разглежда и хиляди скици, от които си прави извода, че триъгълниците са един от основните мотиви. Затова и ги използва смело.

Бижутата на героите са направени специално и са съобразени с костюмите им. Всичко е ръчна изработка и предимно от дърво. Колието с триъгълниs елемент на Черната пантера пък е изработено от гума.

А костюмът на героя отнема няколко месеца усилен труд. Дизайнерката взема смелото решение да обуе друг герой – T’Challa’, с кожени сандали на
марката Alexander McQueen. Това води след себе си редица подигравки, но тя е категорична, че обувките са супер и подхождат много.

Killmonger също има не едно и две дизайнерски решения в гардероба си. Героят се появява в някои от сцените с ботуши на актуалната марка Balmain. Okoye пък е с палто на Burberry, пише ELLE

- реклама -