листи

Кой срещу кого се изправя на изборите

Емблематичният депутат от ДПС Делян Пеевски отново е с властови апетити. И на тези избори той ще оглави две листи – в Благоевград, където срещу него ще бъдат Цветан Цветанов от ГЕРБ и журналиста Тома Томов, издигнат от БСП.

В Пазарджик, от където обикновено избират Пеевски той ще влезе в битка с бившата правосъдна министърка и съветник на президента Плевнелиев Екатерина Захариева. От левицата срещу тях изправят Славчо Великов.

4662862

Кърджали

Лидерът Мустафа Карадайъ ще поведе хората на ДПС в Кърджали и ще се изправи срещу доскорошния си председател Лютви Местан, който ще оглави листата на ДОСТ в града.

Пловдив

Една от двете листи, които ще води бившия премиер Бойко Борисов е тази за Пловдив-град. Иво Христов е номиниран за водач от БСП.

Варна

Любимецът на народа Стефан Данаилов е издигнат за водач на листата в морската столица, като традиционно от там бившите управляващи слагат начело Лиляна Павлова.

Хасково

Изненадващо влязлата в политиката журналистка Елена Йончева е водещата фигура на левицата в листите в Хасково. Там тя ще се изправи срещу Йордан Цонев от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ.

Витков

25-МИР – София

25 мандатен избирателен район е известен като лидерския МИР, където обикновено водачи на листите са партийните председатели. От Реформаторския блок стана ясно, че новия коалиционен партньор Светло Витков от Хиподил ще се бори за народната любов срещу бившия премиер Бойко Борисов. Листата на БСП там води лидерът на партията Корнелия Нинова.

Велико Търново

Заместникът на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов ще поведе партията в старопрестолния град. БСП пуска там шампионката по стрелба Весела Лечева.

Бивш гербаджия повежда ДПС в Монтана

3652214

Това е Димитър Аврамов, който беше народен представител в 41-вия парламент и си тръгна и от Народното събрание и от партията след шумен скандал, арест и обвинения за търговия с влияние, съобщи „Нова“.

 

- реклама -