Кой ще реформира съдиите? (Новини под опашката на Коня)

Кой ще реформира съдиите? Това се пита в тазседмичните новини под опашката на Коня, които любезно се предоставят от

нашите приятели хакерите. 

В сърцето на София, точно пред сградата на Народното събрание, насред жълтите павета има статуя на цар. Той е руснак. Освен това е на кон, който логично също е руски.

Конят има опашка, тоже русская, а под опашката, това, което службите не искат да знаете – е скрит изкуствен интелект, който наблюдава и

анализира събитията в страната.

Понеже България е пръв борец срещу режима на Путин и неотдавна изгони всичките му шпиони, закъсалото руско разузнаване разчита основно на анализа извиращ под опашката на коня.

Ние, сме група супер хакери и

успяхме да бръкнем дълбоко в руския изкуствен интелект и да източим всичко ценно оттам. И понеже напоследък е модерно да се публикуват записи, решихме да изпратим до медиите тези супер секретни анализи бликащи под опашката на коня.

Увод:

През последната седмица новината, която развълнува най-много българи беше за охранителя, който преби и наряза с макетно ножче приятелката си, а съдът го пусна под гаранция. Тази новина се разви и създаде много други новини в различни посоки. Затова тазседмичната сводка извираща под опашката на Коня ще съдържа доклади свързани само с тази тема.

Обобщеният ни анализ сочи, че нищо друго в тази държава в момента не заслужава внимание. Поне не както този случай и уродливите последствия в българското общество, който той изведе напред. Ако някой е отворил този текст с надеждата да прочете нещо различно извън темата за момичето с 400-те шева, му препоръчваме да се ориентира към друго четиво. Например пътеписите на Британския бежанец. Ха-ха.

Доклад 1:

Охранител в старозагорска дискотека преби приятелката си от бой, обръсна й главата с машинка и я наряза по тялото с макетно ножче. За този брутален случай се разбра близо месец по-късно. След като близка на пострадалото 18-годишно момиче разпространи в социалните мрежи информацията. Тогава стана ясно, че изродът извършил това е арестуван, но съдът го е пуснал под гаранция и сега си живее нормално. А на жертвата се наложило да направят над 400 шева.

След като случаят придоби популярност и възмути и разгневи буквално целия български народ. Без инфлуенсъра Ваня Джаферович – той „анализира”, че такива момичета, които излизали с мутри не били умни. След това съдебните власти се задействаха и светкавично прибраха изверга в ареста. 

Анализ:

Случката е ужасна. Такива криминални ситуации никога не могат да се използват за обективен анализ, тъй като за щастие са изключения от ежедневието и е показателна единодушната реакция на обществото. Анализ заслужава по-скоро реакцията на институциите.

В първия момент, когато „макетният лъв” върши отвратително престъпление, но очевидно си е намерил добър адвокат, съдът вдига ръце и се съгласява да го пусне на свобода. Прокуратурата рязко й намалява желанието да преформулира обвинението и да го прибере отново. И цялата тежка правораздавателна система вдига рамене и се оправдава с някой друг. 

След като се надига обществено недоволство по случая, прокуратурата светкавично си свършва работата. А съдът изведнъж се съгласява с всичко и не вижда пречка виновникът да бъде арестуван.

Излиза, че уж обективната съдебна система, при един и същи случай както може да помилва даден човек, така и да го смачка. Въпрос на желание или приоритети. Със сигурност не и на обективно разглеждане на фактите.

Предложение:

Извергът да го пуснат отново под гаранция. Като гледаме коментарите в интернет, ако излезе на улицата със сигурност ще получи по-голямо възмездие за престъплението си, отколкото сляпата Темида може да му даде.

Доклад 2:

Случаят естествено се политизира. Изненадващото е, че се използва по адски лицемерен начин, именно от тази обществена прослойка, която претендира за висок интелект и демократичност – градската десница. Тъй като съдиите (по Христо Иванов) са мили и добри, прокурорите вече са овладени от „наш човек”, а пък полицията си е направо наша (по Кирил Петков).

Затова столичните либерали в първия момент нямаше накъде да канализират задължителното си недоволство и се наложи да се прицелят в една татуировка. Престъпникът имал на ръката си татуирана фразата: „Свобода или смърт”, което автоматично го превърна в очите на умните и красивите интелигенти в омразен националист и беше причислен към електората на „Възраждане”. Съответно партията на Костадин Костадинов беше посочена за виновна, че момичето е обезобразено.

Анализ:

Тежкото малоумие, което избива зад такъв поток на умозаключения няма как да бъде анализирано. Даже клинично не може да бъде описано. Има вицове по тази тема, но дори извратеният ни КГБ-ейски изкуствен интелект не може да асимилира как хора претендиращи, че са интелигентни, сериозно разсъждават по този начин – има татос с възрожденски цитат, значи е националист, тоест е от „Възраждане”, ерго тази партия трябва да бъде забранена.

Дори и наистина престъпникът да е фен на националистическата партия, това определено не е начинът, по който възрастен човек с повече от половин мозъчна клетка да стигне до този извод. А да класифицираш някого спрямо политическата му принадлежност е дискриминация в най-чист вид. Точно така, дискриминацията не е атрибут само на чернокожите и хомосексуалните. А, един от най-известните случаи в историята, в който дадена група хора са започнали да ги дискриминират само на база политическите им възгледи се нарича фашизъм. 

Предложение:

Цеко Минев да си татуира цветенце на кръста. Тогава по логиката на Градската десница, трябва да го нарочат за любител на природата, с други думи еколог. И като всепризнат еколог, никой няма да може да му попречи да построи още 10 лифта на Банско. 

Владо Кузов, пък може да си татуира Мики Маус на челото и така ще е идеален за работа като възпитателка в детска градина.

Доклад 3:

Оглушително е мълчанието на Христо Иванов по темата със старозагорския Макетен лъв. Дори от Чинията на Бузлуджа се вижда, че в този случай има крещящ пример за нефункционираща съдебна система.

А Христо Иванов посвети цялата си политическа кариера на реформа в съдебната система. Сега, когато е на власт и събира близки и приятели (ГЕРБ и ДПС), за да променя Конституцията, рязко му се удава възможност да посочи този случай като още една причина съдебната власт да бъде реформирана из основи. А, Христо Иванов мълчи.

Анализ:

Откакто се е осъзнал като борец за правосъдна реформа Христо Иванов (а по случайност преди него медиите около Иво Прокопиев) повтарят, че най-голямото зло в България е прокуратурата. Не, че е трудно да се възмутиш от магариите, които се вършат от държавното обвинение.

Но специално Христо Иванов и безбройните независими анализатори и НПО-та, медии и прочее формиращи общественото мнение елементи, поставят ясна граница между съда и прокуратурата. По-точно казано, прокуратурата е гадна, съдиите са добри.

Дори в актуалните промени в Конституцията по отношение на Висшия съдебен съвет е заложено, прокуратурата да се подчини на парламента, а на съдиите да се даде абсолютна неприкосновеност.

В случая в Стара Загора, обаче съдията определено е от грешната страна на историята. А в паралелната реалност на Христо Иванов и себеподобните му, съдиите са от правилната. Затова иначе много приказливият критик, сега мълчи.

Предложение:

Христо Иванов направо да добави текст в Конституцията на всички съдии в България да им се даде по едно макетно ножче.

Доклад 4:

Ситуацията в случая с 400-те шева, дотолкова ескалира, че пак се заговори за Истанбулската конвенция. Костя Копейкин първо беше виновен, че насилникът имал патриотична татуировка.

Сега изведнъж стана модерно всеки умнокрасив да обяснява, че чел Истанбулската конвенция и нямало нищо особено в нея, но ония патреоти дето я блокираха, даже не я били прочели. Но ако навремето България е беше приела сега нямаше да се стига до такива ситуации като тази в Стара Загора.

Анализ:

Истанбулската конвенция наистина не е нищо особено. По-голямата част нещата предвидени в нея отдавна са въведени и съществуват в законодателствата не само на България, а и на повечето развити страни по света. Съвсем малка част от този документ не отговаря на българските норми. И тя е свързана с дефинирането на пола, не като биологичен белег, а като социален конструкт. 

Ако беше влязла в сила Истанбулската конвенция, сега например при случая в Стара Загора, жертвата щеше да си остане със същите права. Право да съди насилника и според степента на престъплението, прокуратурата да потърси възмездие за случая. Наказанието, което щеше да получи престъпникът ще е абсолютно същото, както и при действаща Истанбулска конвенция.

Макетният лъв, обаче благодарение на Истанбулската конвенция щеше да получи правото да се самоопредели като жена и да поиска да бъде настанен в Сливенския затвор, докато му тече делото. Все пак дори и да е насилник на жени, никой не може да го дискриминира като му забранява сам да се определя като жена.

Предложение:

Да вземат да я приемат тази Истанбулска конвенция най-сетне, че да мирясат всички. Току-виж, при следващото обезобразено момиче, някой най-сетне се осмели да каже на глас, че съдилищата също трябва да се реформират.

Доклад 5:

Депутатите си прекъснаха лятната ваканция и спешно се заеха да пишат закони в подкрепа на момичето с 400-те шева. Показателни са първите промени, които предложиха. Да се увеличи наказанието за средна телесна повреда и да се въведе понятието „интимна връзка” при случаите на домашно насилие.

Анализ:

Това, което потресе всички хора, а най-вече близките и роднините на обезобразеното момиче е, че след това зверство насилникът е пуснат под гаранция. И двете промени предложени от депутатите по никакъв начин нямаше да попречат на това.

Дори и да имаше понятие „интимна връзка” тя касае домашно насилие и възможността за защита на жертвата от насилника, за да не й посегне пак. Изродът с макетното ножче вече й е посегнал и всички искат да си получи заслуженото за това.

Когато някой те нареже 20 пъти с макетно ножче, счупи ти носа и ти обръсне главата с машинка няма никакво значение дали ти е гадже, съученик или комшия, ако съдия Гьонева го пусне да си ходи у дома. 

А средната телесна повреда дори и с обесване да се наказва, когато съдия Гьонева прецени, че медицинската експертиза й говори за лека телесна повреда, кел файда. 

Предложение:

И пет нови Наказателни кодекса да напишат, докато има съдии като съдия Гьонева, ще има и изроди с макетни ножчета.

До свидания!

- реклама -