Кой ще наследи Шон Конъри?

Шон Конъри си отиде на 91 години и остави след себе си огромно състояние. Актьорът има само един син от първата си съпруга актрисата Даян Силенто. Конъри се е женил два пъти. До смъртта си актьорът и продуцент живя на Бахамите през последните години със своята съпруга Мишелин Рокбрюн, която е с една година по-възрастна от него. 

Единственият му син е на 57 години. Казва се Джейсън Конъри и е успешен актьор и режисьор. Имаше много слухове за връзката между бащата и сина и по едно време се пишеше, че Шон Конъри е искал да лиши сина си от наследството, тъй като е искал неговия наследник сам да постигне всичко в живота. Конфликтът е бил семеен, но по-късно бързо е разрешен.

Бащата и синът имаха страхотни отношения. Шон обожаваше своите внуци – играеше и гледаше филми с тях: „Веднъж се качих на горния етаж и чух… собствения си глас от съседната стая. Оказа се, че внуците ми гледат “Голдфингър“. Седнах и го изгледах с тях. Беше доста интересно. Във филма има известно изящество и регулярност и аз не исках да прескачам нито една сцена. Въпреки че, разбира се, днес щях да поправя много от тях“.

Завещанието все още не е огласено. Най-вероятно, състоянието на актьора ще бъде разделено между неговата вдовица, сина, внуците и благотворителната фондация. Според различни финансови публикации, състоянието на Шон Конъри се оценява на $300 млн. Известно е, че актьорът не е пестял пари за благотворителни събития, затова много хора ще му останат благодарни.

А самият Шон Конъри не обичаше да дава интервюта. Той се оплака, че най-често му задават въпроса, защо е отказал да играе във „Властелинът на пръстените“ като Гандалф. Той отговори така: „Не прочетох Толкин и не разбрах нищо, когато ми изпратиха сценария! Някакви хобити … Или бобити?“ Дори с възрастта си той не загуби прочутото си чувство за хумор. Шон Конъри дори приживе се пошегува за своята смърт: „Къде ще ме погребете? Та аз изобщо не съм сигурен, че ще умра!“

Но… уви- вече не е сред живите.

- реклама -