Кой присъства на градинските партита, организирани от кралица Елизабет II – СНИМКИ/ВИДЕО

Всяко лято кралица Елизабет II е домакин на три градински партита в Бъкингамския дворец и едно в двореца Holyroodhouse в Шотландия

Събитията имат функция на презентации на дебютантите и се превръщат в място за запознаване на млади хора.

За организирането им работи огромна мрежа от спонсори навсякъде в страната. Включват се не само обществени и неправителствени организации, но и органите за местно самоуправление, службите, църквата и много частни лица. Те номинират гости, след това списъкът се прецизира и се изпракщат покани. Не е възможно някой желаещ да получи покана чрез пряко заявление до Бъкингамския дворец.

Какво се случва в градината?

В големия ден достъпът е отворен от 15:00 часа. Но официалната част е от 16, когато се появяват кралицата и херцогът на Единбург, придружени от други членове на кралското семейство. Военен оркестър изпълнява химна.

Следват изпълнения на подбрана музика. Членовете на кралската фамилия се разделят и тръгват по различни алеи, като целта е да разговорят с колкото се може повече гости. След това кралицата пие чай в своята палатка и се срещо с други гости.

Присъстващите могат да се разхождат в градината, да разглеждат, да се хранят и да пият чай и други напитки.

Освен това всяка година се провежда и специалното парти „Не забравяйте“, посветено на военните ветерани. Организират се и допълнителни събития по повод юбийлни рождени дни или годишнини на важни институции.

Мъжете обикновено са облечени във фракове, а жените – с официални рокли и шапки.

- реклама -