Кой иска да навреди на първата дама на Франция

Обкръжението на Брижит Макрон е подало жалба за злоупотреба с чужда самоличност след изпращане на фалшиви имейли от името на нейния офис.

Кой иска да навреди на първата дама?

Жалбата за злоупотреба с чужда самоличност е подадена в Париж след получена информацията в Елисейския дворец, че ресторанти, хотели, доставчици на услуги и др. получили имейли, изискващи изгода – предимство. Мейлите били подписани от член на кабинета и изпратени от адрес: cabinet@presidence.fr.

„В момента тече разследване“, съобщиха от кабинета, без да влизат в подробности.

Мейлите изпратени до Мароко, Австралия Франция дори и до Хонг Конг се отнасят за „малки услуги” – искания за покани или специално посрещане на роднините на първата дама, съобщава RTL, който разкри информацията. Медията посочва като пример получено искане от марокански хотел „да се отиде на летището и да се посрещне племенникът на Брижит Макрон“.

Австралийската автомобилна федерация пък била помолена за две места за австралийската Гран при на Формула 1, докато елитен ресторант в Париж бил помолен да резервира най-добрата си маса. Но според кабинета на Брижит Макрон никой не е отишъл в тези институции, за да се възползва от исканите предимства.

- реклама -