Дартс звезди се обвиняват заради миризлив мач

Гари Андерсън, пръднал
Гари Андерсън е замесен в неочаквано миризлива история

Кой е пръднал? Това е големият въпрос в света на професионалния дартс. Спортът е разтресен от взаимните обвинения на две от звездите си по обвинения в изпускане на газове. Шотландецът Гари Андерсън и холандецът Уесли Хармс твърдят, че другият е изпускал адска смрад по време на мач.

Андерсън, който е двукратен световен шампион, спечели сблъсъка с 10-2. Така той стигна до четвъртфиналите на Големия шлем. В интервюто си след мача обаче Хармс обясни слабото си представяне с действията на Андерсън. „Той постоянно освобождаше напрежението и оставяше след себе си забелележителен мирис“, обясни холандецът. „Ще ми отнеме два дена, за да изчистя мозъка и носа си от тази газова атака“, добави той през RTL7L.

Андерсън веднага прехвърли топката в полето на холандеца, но той не му остана длъжен. „Ако той твърди, че аз съм пръднал, е в голяма заблуда. Кълна се в живота на децата си, че това не е истина. Веднъж съм имал стомашни проблеми по време на мач и си признах. Така че няма да лъжа за това дали съм пръднал на сцената“, каза още Хармс.

Детайли за адската миризма

Андерсън обаче отговори с необичайни детайли за мириса на споменатите газове. „Със сигурност идваше от страната на масите. И миришеше на яйца. Развалени яйца. Но не бях аз. Всеки път, когато минех покрай онова място, смърдеше. Направо ми се насълзяваха очите. Но не бях аз и затова си мисля, че е той“, каза шотландецът.

„Беше ужасно и смърдеше ужасно. После той започна да играе по-добре. И затова си мисля, че е освободил напрежението – за да му потръгне. Но ако някой произвежда такива газове, трябва да отиде на доктор. Ако бях аз, щях да си призная“, завърши Андерсън.