скъперници

Кои зодии са най-големите скъперници

Някои хора винаги пестят, други са склонни да похарчат всяка стотинка, която имат. Астролозите са категорични, че представителите на тези 5 зодиакални знака са най-големите скъперници в зодиака. Вижте кои са те!

Телец

Телците са сред най-пестеливите зодиакални знаци. Винаги опитват да пазаруват по-евтино и по-изгодно. Ако се налага да похарчат повече пари накуп, старателно проверяват всички оферти, преценяват плюсовете и минусите и искат мнение от другите, за да са сигурни, че правят правилния избор. Обикновено обаче, дори тогава имат угризения, че са похарчили много.

Телците никога няма да хвърлят парите си на вятъра или импулсивно да ги похарчат за нещо или някого. Ако излизате на първа среща с Телец, никога не очаквайте той да плати сметката. Той ще ви предложи всеки да плати за себе си и чинно ще изчисли точната сума и какъв да е размерът на бакшиша за сервитьора. 

Дева

Девите са особено пестеливи, но не толкова защото са стиснати, колкото поради сериозното им притеснение дали и утре ще разполагат с достатъчно средства.

Представителите на тази зодия са изключително стриктни по отношение на парите си, знаят във всеки момент с колко точно разполагат, пазят касовите бележки за почти всяка покупка и харчат по план и само за истински необходими неща.

Способни са да излязат с малко пари в джоба, само за да не похарчат повече отколкото смятат за редно.

Девите рядко дават заеми на познати и близки, тъй като не са убедени, че ще си получат парите обратно. Когато трябва да направят подарък на някого, гледат да пазаруват практични неща, при това на промоция.

Козирог

Козирогът е чудесен пример за подражание, когато става въпрос за самоконтрол, но понякога този контрол отива твърде далече – например, когато става дума за пари.

Козирогът е убеден, че харченето на твърде много средства е начин да се изфукаш пред хората с по-малки финансови възможности и затова го смята за проява на лош вкус.

Козирогът често си налага ограничения, за да не харчи много, способен е дори да се лиши от срещи с приятели, за да спести от вечеря и подаръци.

Козирозите са особено пресметливи и биха стигнали дори до скъперничество. В същото време обаче поддържат висок стандарт на живот, защото са убедени, че го заслужават след като се скъсват от работа. Обичат лукса и скъпите вещи за себе си и близките си, но на другите избират да подарят по-обикновени и по-евтини вещи.

Никога не им искайте заем, ако не сте абсолютно сигурни, че ще го върнете навреме. Ако закъснеете и с един ден, Козирогът вече никога няма да повярва, че сте надежден.

Скорпион

Има много причини някой да не иска да харчи парите си лекомислено, но когато става въпрос за Скорпиона, отговорът е само един: той просто е стиснат.

Ако го попитате дали иска да отиде на бар в петък вечер, той ще каже „не“. Ако предложите да си вземете пица, вместо да сготвите вкъщи, той ще ви развие цяла теория за това колко безсмислено е да се харчат пари за глупости.

А защо Скорпионът се държи така? Той искрено се тревожи за парите си и по същество си е истински чичо Скрудж. Ако можеше, Скорпионът щеше да заключи парите си в банката и никога да не ги докосва, за да е сигурен, че няма да ги харчи. Пестенето за него често може да се превърне в мания.

Близнаци

Близнаците обичат да се забавляват и знаят, че обикновено най-добрите забавления струват скъпо. Представителите на тази зодия са наясно, че не можеш напълно да избягаш от разходите, затова планират добре в опит да ги намалят максимално.

Готови са да отделят време и средства в името на доброто прекарване, качествените напитки и изисканата храна. Опитват да се контролират, но когато му изпуснат края, могат да затворят заведението и, по изключение, да похарчат маса пари.

Близнаците не просто внимават с харченето, но могат да дадат и изключително ценни и практични съвети на другите. В същото време са убедени, че винаги трябва да се избира високото качество, дори и за сметка на по-високата цена.

- реклама -