Кои ще са най-горещите дестинации тази година? (Снимки)

Кои ще са най-горещите дестинации тази година? Вижте анализа на TripAdvisor за най-популярните дестинации тази година.

Чудите се накъде да поемете на пътешествие? Кои дестинации са модерни? Е, не се чудете повече. TripAdvisor направи анализ, за да разбере кои дестинации ще бъдат най-популярни тази година. Според проучването на сайта за рецензии, най-модерните са тези, които са отбелязали най-голямо увеличение на кликванията през последните 12 месеца, пише timeout.com.

И така, според тези показатели, най-горещата дестинация за 2023 г. е… Куба! Най-големият остров в Карибите очевидно преживява ренесанс. От архитектурата на стария свят до несравнимите сцени на нощния живот, Куба със сигурност си заслужава вниманието.

Следващият в списъка на TripAdvisor е Хой Ан във Виетнам, град, известен със старото си търговско пристанище и красиви водни пътища, докато трети е тропическият рай Мавриций. Ето пълните десет най-модерни дестинации през 2023 г.

Куба

Куба е най-големият и един от най-красивите острови в Карибския регион. Често е наричана El Caimán или El Cocodrilo, което на испански означава алигатор, заради формата на държавата, погледната от въздуха.

Хой Ан, Виетнам

Хой Ан e град с богато историческо и културно минало. Хой Ан се намира се във Виетнам, като е разположен южно от град Да Нанг.

Мавриций

Република Мавриций е невероятно красива островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 km източно от Мадагаскар.

Сием Реап, Камбоджа

Сием Реап е малък град, но е популярна туристическа дестинация, тъй като е близо до Ангкор Ват.

Чианг Май, Тайланд

Чианг Май лежи на брега на река Пинг и е заобиколен от най-високите планини в страната.

Гранд Кайман, Кайманови острови

Гранд Кайман е най-големият и най-развит остров на Кайманите. На територията му е разположена столицата Джорджтаун, известна с чудесните условия за шопинг и една от най-добрите кухни на Карибите.

Фес, Мароко

Фес е най-старият град в Мароко, както и най-големият център за ислямска култура и образование в Западна Африка.

Баку, Азербайджан

Баку е столицата и най-големият град на Азербайджан, както и най-големият град на Каспийско море и на Кавказкия регион.

Катманду, Непал

Kатманду е столицата на Непал, както е и най-големият град в страната. Разположен е в Хималаите и се намира на 1350 м надморска височина в долината.

Краков, Полша

За почитателите на изящната архитектура, историята и романтичната атмосфера, Краков, Полша е точната дестинация.

- реклама -