Кои са трите най-тъжни зодии

Според астролозите депресията е тясно свързана със зодиакалните знаци. Следователно представителите на някои зодии са по-склонни към депресия и тъга от други. Като цяло по-емоционалните от тях са и силно интуитивни и има по-голяма вероятност да изпаднат в дупката на меланхолията. Също така някои личностни черти, като ниско самочувствие, самокритичност, песимизъм или силна зависимост от околните, предразполагат към чувство за безнадеждност и тъга.

1. Риби

Рибите са зодиакалният знак, който най-често страда от депресия. Те са родени потиснати – имат склонност към мъченичество и саможертва. Тези хора са много мили и любящи, но могат да бъдат и саморазрушителни, изпълнени със самосъжаление и обърнати с гръб към реалността. Обикновено гледат на живота през розови очила и си го представят нереалистично, а като мечта. Това е основната причина да са силно разочаровани през повечето време.

2. Рак

Ракът е друг знак, който е предразположен към мрачно и депресирано ежедневие. Представителите на този зодиакален знак са много емоционални, грижовни и състрадателни, но често се чувстват така, сякаш никой не се интересува от тях. Тъй като Ракът е „майката“ на зодиака, той изпитва непреодолима потребност да се чувства нужен на някого. Те трябва да бъдат обичани. Перманентно усещат необходимост от признание и привързаност, което ги кара да се чувстват щастливи и емоционално сигурни в живота.

3. Водолей

Водолеите имат свободен дух. Мечтаят за велики дела и искат да осъществят плановете си възможно най-бързо. Концентрират се изцяло върху проектите си и в очите на околните изглеждат решителни, но същевременно хладни и дистанцирани. В стремежа им за дейност понякога се случва да забравят приятелите и семейството си. Обстоятелство, което може да доведе до това Водолеите да се чувстват мъничко самотни. Непристъпният вид и липсата на социални контакти натъжават този знак и той лесно изпада в мирова скръ

- реклама -