Кои са най-известните фестивали на храна по света

Традиционните фестивали на храната са истински празник, както за участниците, така и за гостите. Майсторите грабват наградите, но големият победител винаги е доброто настрение. Сайтът foodpanda прави класация на най-известите в света фестивали на храна.

Показват се традиционни ястия, нетрадиционни специалитети, които ще ви впечатлят, както и най-добрите световни майстор готвачи.

Есенен Азиатски фестивал: В средата на есента, 15-ия ден от осмия месец на китайския календар, се провежда фестивалът „Лунен кекс“. Той е едно от най-големите празненства на сладките изделия в света. Семействата се събират да празнуват реколтата и да направят жертвоприношения на богинята на Луната. Този грандиозен фестивал се празнува в цяла Азия, включително Китай, Виетнам, Сингапур и Тайван.

Mooncake
Mooncake

Пица Фест в Италия: Той се провежда в родното място на пицата – Неапол и е най-голямото четиридневно тържество, посветено на най-обичаната храна по света. Създателите на пица демонстрират уменията си за хвърляне на тесто, подредба на пицата и други интересни неща.

pizza-1344720_1280

Фестивал на храните в Австралия: Хиляди любители на храна и вино се спускат всяка година, за да се потопят в 10-дневен хранителен маратон. Може да се насладите на мултистепенно меню.

glasses-919071_1280

Фестивал Масленица: Това е руски традиционен фестивал, които се провежда в края на зимата, за да се посрещне пролетта. Правят се тънки златни палачинки, които да символизират слънцето. Ако посетите фестивала, ще ви окичат с вкусна ядлива огърлица, направена от сладки кръгчета, наречени шушки.

pancakes-1253655_1280

- реклама -