бебе

Кои са иновативните столчета за хранене

 Когато малкото бебе започне да се задържа само в седнало положение, време е да се помисли за неговото столче за хранене. Необходимостта от подобен артикул е неоспорима, не само защото с негова помощ се улесняват родителите, но и самото дете привиква към правилното хранене. Мъниците лесно се разсейват и искат непрестанно да се движат, а понякога и да играят с храната. Затова научат ли се да бъдат на своето обособено място, процесът става регулиран, дори забавен.

 

Бебетата, започват да сядат на столче откъм шестия си месец, а да стоят самостоятелно на масата и да се хранят с големите – чак след втората-третата им годинка. Дотогава, това е възможно само с помощта на тяхното столче, ако то има степени за повдигане до нивото на трапезата на родителите. Съществуват и модерни столчета-седалки, които са приспособими за прикрепяне към кухненските столове. Те са подходящ вариант при посещение на ресторант с мама и татко или при пътуване.

Когато малкото слънчице не умее да борави добре с приборите, столчето за хранене е най-удачният вариант, ако щете и поради по-добрата хигиена вкъщи. Още повече, че в търговската мрежа са налични разнообразни модели, цветове и все по-модерни варианти, които да отговарят на различните предпочитания и търсенето от страна на потребителите

Луксозните столчета за хранене разполагат с куп екстри, които са най-вече подобрения относно сигурността и комфорта на бебето. В последните години моделите са с максимално подвижни облегалки, които позволяват на детето да стои в различни пози – от изправено до напълно легнало положение. Възможните опции, които се предлагат на пазара са до 4 степени регулиране на седалката и до 8 относно височината,което позволява продуктът да се ползва дори от първите седмици на бебето. По този начин те могат да се ползват, като тип шезлонг при новородените.

Друга иновация е т.нар. бустер седалка, която с помощта на специалното си закрепване може да се монтира към различни видове столове, за да може, малкият палавник да е навсякъде със своите родители.

Хит са и подвижните масички, които са отличен избор поради лесното им почистване, пригодени са за миене в съдомиялна машина. Подобрените варианти имат място за поставяне на шише или фиксирано пространство за купичката и приборите.

Понеже сигурността на бебето е от първостепенно значение, неговото обезопасяване на столчето съвсем не е за пренебрегване. Производителите гарантират най-голяма обезопасеност с помощта на 5-точковите колани, които опасват детето през раменете и седалището. Освен това те са изработени от материи, които да не нараняват нежната детска кожа и са пригодени да се регулират според ръста на палавника.

Стабилността на бебето се предопределя също така от вида на използваните материали и конструкцията на самото столче. Дългогодишните компании и марки в бранша извършват поредица от тестове, за да внедрят в производството нови елементи, които разполагат с утвърдени сертификати за качество.

Последните модели столчета са с подобрения, които касаят типа на материалите. Дамаските са от платове, които не задържат петна и са лесни за почистване. Някои столчета са с подвижни калъфки, които безпроблемно се свалят, за да се изперат в пералня.

 

Луксозните столчета разполагат с колела и стопове за лесно преместване или с подложки против плъзгане върху различните подови настилки. Повечето съвременни модели са сгъваеми, за да не заемат много място вкъщи или да могат да се пренасят лесно с автомобил, когато детето е на почивка с родителите или гостува на свои роднини.

Разнообразието от десени, свежи цветове и апликации също е от значение, защото привлича детското внимание. Хит са моделите, които се предлагат с набор от играчки или имат приспособления за поставянето им. Така храненето е забавление, а и облекчение за родителите. Изключително актуални са столчетата с 3D дизайн, който ги превръща в атрактивни и занимателни за малчуганите.

 

Снимки: Kidso

- реклама -