Кои са авиокомпаниите с най-много скрити такси?

Преди дни беше съобщено, че правителството на Обединеното кралство планира репресии срещу авиокомпаниите, които налагат цял куп скрити такси върху цената на своите полети,

за всичко – от резервации на места до допълнителен багаж.

Въпреки че изглежда, че дните на тези неприятни изненади са преброени, европейските авиокомпании, които са най-лоши за скрити такси, са разкрити – така че все още можете да вземете информирано решение, пише Time out.

NetVoucherCodes, уебсайт за сделки и ваучери в Обединеното кралство, направи известно проучване, за да разбере кои европейски авиокомпании са най-виновни за спадане на цените (това добавя допълнителни такси към цената на пътуването).

Компанията състави списък на най-добрите авиокомпании в света, изготви маршрут за всяка от тях, като си излита в конкретен ден и ще преминава конкретно разстояние и изчисли колко такси са добавени към цената на билета.

Това може и да не е изненадващо, но се оказва, че Ryanair е компанията с най-големи скрити такси, с доста значителна разлика. Изборът на 20 кг багаж, ръчна чанта, бърза писта, избор на място и застраховка означава, че цената на полета се е увеличила с 344 процента.

Wizz Air се класира на второ място, според проучване на NetVoucherCodes, като общата цена на полета се повишава до 273 процента от рекламираната цена.

easyJet е на трето място с увеличение на цените на полетите от 170 процента.

Ако желаете да спестите пари, когато резервирате следващия си полет, изглежда, че най-добрият начин да избегнете скрита такса е като не изберете мястото си.

90 процента от авиокомпаниите по целия свят включват това като добавка,

но някои авиокомпании всъщност ви позволяват да избирате безплатно в рамките на 24-часовия период за регистрация преди заминаване.

Ето списъка с 10-те авиокомпании с най-много скрити такси.

Ryanair
Wizz Air
easyJet
Еър Европа
Vueling
Jet2.com
Finnair
норвежки
British Airways
Луфтханза

- реклама -