sn. Pexels

Кои работни якета са най-добри

Работното облекло е задължителна част от портфолиото на всяка фирма. За да бъдете продуктивни при изпълнението на служебните задачи, трябва да носите удобни и съобразени с характеристиките на упражняваната от вас дейност дрехи. Тези за работа е необходимо да имат и предпазни функции, ако се развивате в областта на строителството, производството и други сфери, свързани с тежък труд.

Какви видове работни якета има

Изборът на подходящ модел е обвързан с редица особености, сред които стои критерият “предназначение”. А то на свой ред може да бъде най-различно:

  • по пол – мъжките и дамските работни якета са двата основни варианти при тази точка. Разликите се състоят основно в кройката, дизайна и номерацията;
  • според сезона – има летни и зимни модели якета за работа, както и такива за преходните сезони, чието тегло е максимално олекотено, материите са дишащи и съобразени със спецификите на сезона. Работните дрехи за студеното време са ватирани и с нужните уплътнения при ръкавите и долната част, за да предпазват от агресивните климатични проявления;
  • според професията – електротехниците, строителите и инженерите имат нужда от дрехи за работа, които са предимно функционални. Удобните джобове, разположени във вътрешната и външната част на якето, са важен елемент, който прави модела практичен. Регулировчиците и работниците в производствения сектор пък трябва да са видими за останалите, което налага носенето на връхни дрехи със светлоотразителни детайли и ярки цветове.

Трябва да обърнете внимание и на размера – нужно е да е точният за нас, за да не изпитвате затруднения при изпълнението на обичайните си служебни задължения и при движение. Връхното облекло не бива да е нито прекалено тясно, нито пък да е много широко, защото и в двата случая няма да се чувствате добре, носейки го.

Кои модели са най-добри

За да се нарече едно работно яке “добро”, то трябва да бъде, на първо място, качествено и в съответствие с трудовата ни характеристика. И марката има отношение в случая – препоръчително е да изберете водещ бранд, който предлага на потребителите първокласни предложения, които са с актуален дизайн и отлична изработка.

От гледна точка на дизайн също имате свобода за избора, като тук на преден план излизат модели връхни дрехи 2 в 1 с обемни джобове, удобно закопчаване и свалящи се ръкави. Лактите са подсилени и е налице велкро закопчаване. Друг предпочитан вариант за работно яке са шубите, които са водоустойчиви и снабдени със сваляща се качулка. Добре би било да ги купите от онлайн магазин, за да разгледате възможно най-много продукти и да прецените кой е подходящият за вас.

- реклама -