подаръци

Кои подаръци за Коледа и Нова година са най-подходящи в пандемията

Тази година всичко е различно. Работим предимно от къщи, забравихме за партита и излизания с приятели, не си ходим на гости, разказваме си вицове през видеочат, вместо край масата.

Аналогично се промени и нагласата ни за прекарване на празниците и манталитетът ни на купувачи, особено по време на празничния сезон.

Пътуванията на дълги разстояния за посещение на роднини са риск за здравето. Ето защо много хора ще прибегнат до изпращане на подаръци по пощата, вместо да ги връчат лично, показа скорошно проучване.

Във време на социално дистанциране, финансови затруднения и опасността от зараза с Covid-19, онлайн търсенето и статистиката за видовете покупки показват, че купувачите търсят за празниците значими подаръци – от персонализирани артикули до ръчно изработени стоки.

Свасти Сарна, мениджър проучвания в „Pinterest“, каза, че докато пандемията ограничава плановете, хората влагат повече време и усилия да направят своите подаръци и по-малки тържества специални.

Търсенията на „персонализирани идеи за коледни подаръци“ са се увеличили с 46% в сравнение със същия период на миналата година.

В неотдавнашен доклад „Nielsen“ прогнозира, че покупките на подаръци за дома и за готвене ще процъфтяват, особено по време на празничния сезон. Това е така, защото купувачите вече имат ограничен бюджет или искат да ограничат пътуванията извън дома.

Ето защо специалистите препоръчват подобни подаръци като арт и хоби консумативи, миксери за коктейли и приспособления за печене.

Най-препоръчвани обаче от вещите лица са т.н. „подаръци, които разказват история“.

Много сладкарски компании дадоха възможност на клиентите си да проектират сами и поръчват бисквити, които да бъдат персонализирани с цветовете на любим спортен екип или снимка на член на семейството.

Също така подходящи са колиета и други бижутерски аксесоари с истории, стоящи зад тях, които са предназначени да смекчат негативите по време на пандемията. Например дизайн от два преплетени овала, символизиращи нуждата от свързаност при влюбените в това предизвикателно време. Клиентите могат и да персонализират своите бижута по определен начин, включително да гравират пръстени или друго бижу със съобщение, което се отнася до пандемията.

„Etsy“ пък има нова празнична кампания, наречена „Подаръкът както си го представяш“. В един от новите си телевизионни спотове баба и дядо отварят подарък с плюшена кукла, направена така, че да прилича на нарисувания автопортрет на малкия им внук. Във видеоразговор той им казва да прегърнат неговото копие, докато празнуват разделени.

Сайтът за електронна търговия, който включва поръчки на ръчно изработени стоки и други уникални предмети, отбелязва 156% увеличение в търсенето на подобни персонализирани подаръци в сравнение със същото време преди година. Така че, ето ви прекрасна идея да го посетите и да претворите собствения си образ в сладък плюшко, за да зарадвате този, на когото липсвате.

Ваучерите за различни услуги и поздравителните картички са по-търсени от всякога. Според неотдавнашно проучване, именно ваучерите за СПА и различни други пакети и услуги са на първо място по избор на подаръци за Коледа и Нова година.

Идеен подарък е и кутия за рецепти, в която могат да се сложат лепящи бележчици с рецепти за готвене от мама.

- реклама -
Flashlight gif 640×90