Кои хора никога не трябва да ядат банани

Експертът посочва, че бананите

са полезен продукт за тези, които нямат хронични заболявания. Но в същото време здравословните проблеми могат да се влошат при хората с уязвими бъбреци, особено когато прекаляват с този плод.

При хората с болни бъбреци

голямото количество калий в бананите се отразява негативно. Според Мелендес Клингер основната функция на бъбреците е да контролират нивото на калий в кръвта. Ако бъбреците не работят правилно, яденето на храни, богати на калий, може да претовари бъбреците и да изостри проблема.

В портокалите също има много калий,

предупреждава диетологът.

В същото време един банан наистина е естествен лек за много болести. Сравнен с ябълка, той има 4 пъти повече протеини, 2 пъти повече калории, 3 пъти повече фосфор, 5 пъти повече витамин А и желязо и два пъти повече други витамини и минерали…

Също така е богат на калий

и е една от най-стойностните храни. Разбира се, само при условие, че е откъснат от дървото узрял, а не зелен и че не е обработен с химикали, каквито за съжаление тропически плодове се предлагат много на пазара. За да избегнем отровите, е добре да накисваме бананите във вода, поне за час преди консумация.

Само когато се опитвате

да свалите килограми и пазите някаква диета, бананът не е ваш приятел. Все пак един банан се равнява на две филийки хляб, а и захарозата, фруктозата и глюкозата, които съдържа, не са първи приятели на диетите. Като изключим това правило, ви предлагаме да се фокусирате върху останалите 10 и смело да похапвате вкусния плод.

- реклама -