хороскоп

Кои да най-добрите политици сред зодиите?

Изглежда, че на фона на всичко, което се случва по света и напредването на технологиите, всички са донякъде ангажирани с политиката. Дори хора, които категорично се обявяват за аполитични.

Има някои знаци в зодиака, чиято мисия е да се борят за справедливост за всички или имат желание да помагат на хората, да спасят околната среда и да направят света по-добро място за бъдещите поколения. Не всички от тях са водени от алтруистични мотиви, но има много хора, които искат да променят нещата към по-добро.

Предлагаме ви Топ 5 на зодиите, които са най-активни политически:
Овен

Овенът е страстен защитник на каузите, в които вярва, така че предприемането на действия за промяна е нещо, което му идва естествено. Те ще бъдат в центъра на събитията, ще маршируват, ще протестират и ще присъстват на всички публични събития. Представителите на този знак знаят много добре, че това е фантастичен начин за привличане на вниманието към тяхната кауза.

Проблемът е, че понякога нещата могат да ескалират и Овенът може да има проблем да запази хладнокръвието си. Политиците Овни са категорични във всичко, в това число и в заблужденията си. Ако се озоват в затвора, защото не могат да се контролират, те през цялото време ще твърдят, че си е заслужавало.

Известни политици, родени под знака на Овена са: Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Никита Хрушчов, Хелмут Кол.

Везни

Везните може да не обичат конфронтацията, но балансираното поведение изчезва, когато става въпрос за защита на справедливостта. Те ще се борят по-силно от всеки друг за личните си и обществени каузи.

Везните ще създадат видеоклип, ще напишат публикации в социалните мрежи или дори статия за вестник. Никакво значение няма ако тезите им са непопулярни – Везните не ги е грижа. Те ще продължават да настояват за промяна. Понякога подобно поведение им вреди, тъй като пропускат ценно време, а междувременно ситуацията може да се е променила.

Видни представители в политиката от Везните са: Махатма Ганди, Маргарет Тачър, Владимир Путин.

Лъв

Лидерството е в кръвта на Лъвовете, така че политиката е много важна за тях. Представителите на тази зодия често играят съществена роля в управлението на страната. Те не се страхуват да изнасят речи или да се домогват до одобрени, ако това ще помогне за постигането на целите

Лъвовете са много добри в набирането на последователи за каузата си и често са основатели на политически групи. Не са срамежливи, така че нямат никакъв проблем да се изявяват пред камера. Ако Лъвът вярва в нещо, трудно може да бъде спрян. Те често са с представителна външност, умеят да се държат с достойнство. Затова и електоратът с радост ги избира. Също така те са по царски щедри и великодушни. Получавайки власт обаче, се самозабравят и управляват авторитарно.

Видни представители на зодията в политиката са: Александър Македонски, Наполеон, Мусолини.

Дева

Хората с този зодиакален знак имат перфектни организационни умения и това би им помогнало много, ако станат политици. Знаят как да въведат ред, кои неща трябва да бъдат свършени първо, как да мотивират околните. Биха водили предизборна кампания по чудесен и много убедителен начин. Те са верни и лоялни и знаят как да защитят хората около себе си. Умеят да изпращат много силни послания, добре си служат със словото. Ще подберат хората около себе си прецизно, но ще изискват пълно подчинение и тотална отдаденост.

Сред тези представители са Иван Грозни, Ришельо, Цезар, Кутузов

Близнаци

Бързият ум и реакции им дават преимущество в кризисни ситуации. Така, те поемат инициативата и налагат своята стратегия в политическата игра. Майсторски използват грешките на опонентите си и бързо променящите се условия.

Близнаците не говорят просто за политика, те отделят много пари и време за големи каузи и кампании.

Когато се опитват да убедят някого в състоятелността на своята кауза, те знаят кога да се откажат и да преминат към друга тема. Близнаците знаят, че повтарянето на едни и същи думи не убеждава никого коренно да промени мнението си и че в един момент трябва да се надяваш, че си постигнал напредък, без да разрушиш отношенията.

Политици Близнаци са: Петър Първи, Юрий Андропов, Беназир Бхуто.

- реклама -