Ето на кого завеща цялото си имущество кралицата на циганската музика Есма Реджепова

Кралицата на циганската музика Есма Реджепова е завещала цялото си богатство – движимо и недвижимо имущество, на Република Македония

Това стана ясно след като в Скопие бе отворен нейният тестамент. Реджепова почина на 73 години на 11-ти декември миналата година. Тя е родена на 8-ми август 1943 година в скопския квартал Шуто оризари. На два пъти е номинирана за Нобелова награда за мир заради хуманитарната си дейност. Тя осинови 48 деца и полагаше грижи за тях.

В продължение на години тя повтаряше, че иска да дари всичко, което притежава, включително и дома си. Тя изпълни обещанието си. Днес отворихме тестамента на Есма Реджепова – Теодосиевска и в него много ясно и кратко пише, че завещава всичко на държавата.

Есма много обичаше Македония и Македония обичаше Есма. Където и да се намираше по света, тя споменаваше Македония. В сърцето си носеше македонската песен, душа и мисъл. Непрекъснато повтаряше, че се гордее с нейната Македония. И поради тази причина тя завеща всичко на Македония“. Това каза нейната дългогодишна сътрудничка Зорана Костовска пред местното радио „Свободна Македония“ и добави: „Есма казваше: Парите спечелих от концерти, хората купуваха билети. Аз ще им се издължа по този начин“.

- реклама -