Москов КОД партия

КОД на Москов ще предложи алтернатива на социалистическите и либералните политики

„Създаваме партия с консервативна идеология като алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистическите и зелените политики, които превърнаха живота ни в постоянен експеримент“.

Това обяви бившият министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов и бивш зам.-председател на ДСБ Петър Москов.

Той представи новата си партия КОД (Консервативно обединение на десницата).

Инициативният комитет е приел декларация за учредяването на партията, чието мото е „Свобода и всекиму своето“.

Партията се появява с амбицията да предложи алтернатива на социалистическите и либералните политики, които по своята същност са експеримент с хора и са се провалили, заяви Москов.

Като основни политически противници на новата партия той посочи БСП и ДПС, а като най-близки до нея НФСБ и ВМРО.

ГЕРБ са партия без ясна идеология и цели. Управлението им е провал, посочи Москов.Той допълни, че КОД е европейска партия, разположена вдясно от центристките политически формации.

Зад Петър Москов в новата политическа сила застават Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветанка Йотина, Росица Рачева, Момчил Станков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и други.

Любомир Канов подчерта, че партията е КОД за бъдещето.

Ние не сме мечтатели, които се надяват още утре да променят всичко и че всичко започва с нас, допълни той. Промяната на политическия манталитет и начина на мислене, както и поставянето на ясни принципи в дясното политическо мислене е общата цел на новата политическа сила.

По думите му през Азия наднича опасност от ново преселение на народите, такава опасност представлява и неоосманизмът в Турция. Всеки опит да се разделят хората на групи със специални привилегии, трябва да бъде пресичан, заяви той.

КОД ще работи за слагането на държавна политика, основана на концепцията, че българската национална култура е водещата култура, ще защитава националната идентичност и ненамесата на държавата в икономиката.

Наред с това КОД цели и въвеждане на консервативен екологичен модел, както и справедливо разпределение на данъчните тежести.

Новата партия може да се включи в европейските избори, ако получи регистрация в съда и в ЦИК до 10 април.

 

- реклама -