Каракачанов, Сидеров, Симеонов, Обединени патриоти,Коалиционен съвет

Коалиционният съвет на „Обединени патриоти“ се провали, разделят ли се окончателно?

Провали се Коалиционния съвет на Обединените патриоти.

Лидерите на НФСБ, ВМРО и „Атака“ Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха в парламента след близо година. Малко след началото срещата се провали след като от „Атака“ поискаха медиите да присъстват на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха съвета.

Явно подписите под споразумението не важат вече, скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на „Атака“. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него явно е важно преминаването от скандал в скандали копиране на модела на политическо поведение на Корнелия Нинова.

„Не виждам желание в коалиционните си партньори за диалог. Как така ще се води диалог в едно тясно помещение, с прекъсване, с надвикване. То поначало разговорът не започна добре“, допълни още Симеонов. На въпрос дали това е било подготвен сценарий, Симеонов заяви: „Повече от да. При цялото ми уважение към медиите, ние не сме канили медии на тази среща, нито сме я обявили отворена. Много добре знаете, че има срещи, на които са канени медиите и на които не са канени. В наше лице ние с ВМРО не сме канили медии, става ясно, че са поканени от „Атака“. След като са поканили много медии и се стига до това блъскане вътре, това каране вътре унизително за нас и за вас, това е сценарий на „Атака“. Целта е медиен скандал“, заяви още Симеонов.

На въпрос защо не са останали вътре да си говорят, Симеонов заяви, че вътре не е можело да се диша от толкова хора. Той посочи, че Валентин Касабов не се е провъзгласил за съпредседател, защото 20 души са гласували за него. „Има достатъчно грамотни юристи между нас“, заяви още Симеонов.

“Такава коалиция вече няма.” Това констатира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Попитан защо си тръгва от коалиционния съвет, Каракачанов заяви: „То няма такъв. Първо, чакаме „Атака“ 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл“, заяви още Каракачанов. На въпрос как ще продължи да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ, Каракачанов отговори: „Ще разберете“.

“Аз не виждам каква коалиция може да има. Аз я създадох, те я напуснаха”, потвърди лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

„Атака“ сме тук и сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от ВМРО и НФСБ не знам защо напуснаха. Уплашиха се от камерите. Ние поканихме вас медиите да присъствате, защото искаме всичко това да е прозрачно. Те се уплашиха, скочиха и казаха, че това е недопустимо“, посочи още Сидеров. Според него това е цялата истина. „Никой никого не е обиждал. Ние просто пожелахме от „Атака“ вие медиите, които стоите така или иначе толкова време тук и да заснемете нашата среща. Толкова много се интересувате от това как вървят отношенията в тройната коалиция. Ние искахме да заснемете“, заяви още Сидеров.

Той очаква премиерът Бойко Борисов вече да прояви интерес, защото има правителствена криза.

- реклама -