Коалиционният партньор в гръцкото правителство „Независимите гърци“ остана без двама депутат в знак на протест с новото име на Македония

За по-малко от 12 часа коалиционният партньор в гръцкото правителство „Независимите гърци“ остана без двама депутати.

След като вчера (16 юни) Димитрис Каменос подкрепи инициативата на основната гръцка опозиционна партия „Нова Демокрация“ за вот на недоверие на правителството и беше изключен от фракцията, днес и доскорошната говорителка Мадалена Пападопулу съобщи, че се оттегля, пише скопското електронно издание „Стандард“.

Както предаде кореспондентът на МИА от Атина, Пападопулу, която преди пет дни бе преместена от позицията говорител на „Независимите гърци“ и беше поставена като отговорник за координацията в партията за предстоящите парламентарни избори, след подписването на договора на брега на Преспанското езеро обяви, че се оттегля от партията.

Моята съвест ми диктува да се оттегля от активната политика и да се върна у дома. Лошото споразумение, произтичащо от престъпната политика в миналото, не трябва да бъде подписано от външния министър и от никой друг“, написа политикът във „Фейсбук“.

- реклама -