Коалиционните партньори обсъждат при премиера кворума в парламента

Волен Сидеров обяви, че от страна на "Атака" проблем с кворума няма да има

персонална пенсия НСТС закон за корпоративното данъчно облагане Закон за хората с увреждания петролна и газова асоциация, цени , горива, протести Борисов кворум Атака Сидеров Първанов Колева Европейски орган по труда
Премиерът Бойко Борисов събира партньорите си от „Обединени патриоти“ в Министерски съвет.

Темата на съвета е кворумът в Народното събрание.

Вчера Борисов заяви, че всички от управляващата коалиция трябва да ходят в парламента, за да не зависи тя от опозицията.

Лидерът на „Атака“ и на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров заяви на влизане, че от страна на „Атака“ проблем с кворума няма да има.

„Ние специално от „Атака“ сме били коректни в това отношение. Кворумът по-скоро се пропуква, когато пътуват депутати, а те пътуват доста. От ГЕРБ също трябва да си стегнат редиците. От наша страна няма да има проблем. Когато трябва да има кворум, даже спираме всякакви пътувания в чужбина. От страна на НФСБ и ВМРО -надявам се също, защото вече явно всяка партия говори отделно за себе си“, заяви Сидеров.

„Преференцията не са най-важното нещо – те са част от техниката. По-важното е какви хора ще бъдат избрани и какви позиции ще заемат, и най-важното е какви пари са получавали нашите евродепутати. Ако може, да дарят поне част от тях във фонд за болни деца и за деца таланти, защото научих, че някои от тях са спестили милиони. Всички кандидати да декларират, че ще даряват по-голяма част от заплатата си“, заяви Сидеров.

„Надявам се да стане ясно дали „Обединени патриоти“ ще се явим заедно на изборите. По важно е под някаква форма да успеем тримата да кажем ясно, че, както и да се явим на избори, то това няма да се отрази на управлението, тоест управленският мандат ще бъде изкаран докрай. Нека Борисов веднъж поне завърши мандата си докрай. Ние сме подписали програма за управление – нека това, което сме подписали, да бъде спазено. За мен това ще бъде коректното“, каза лидерът на „Атака“.