патриоти

Коалиционни драми в Патриотичния фронт заради Закона за горивата

Патриотичният фронт е разделен заради Закона за горивата, чиито вносител е Емил Димитров – Ревизоро от парламентарната група на коалицията. След като по-рано днес Волен Сидеров съобщи, че на коалиционен съвет днес са били изчистени разногласията по темата, тази вечер от партията на вицепремиера Валери Симеонов обявиха, че това не отговаря на истината.

НФСБ ще гласуват „против” закона на утрешното заседание на парламента

„По повод изявленията на представителите на „Атака” и ВМРО – Волен Сидеров и Искрен Веселинов, че сме постигнали съгласие по Законопроекта за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, уведомяваме, че това не отговаря на истината. НФСБ остава на своята категорична позиция, че законопроектът е неприемлив и ще ощети стотици малки дистрибутори на течни горива“, съобщиха от партията на Симеонов.

Сидеров: Тонът в коалицията трябва да се промени и да не бъде нападателен

„Изчистихме някои теми, свързани със Закона за горивата, които вчера станаха повод за недоразумения или разминаване във виждането. Този закон е подписан и внесен от 32-ма души, не от един единствен. Сред тези 32-ма има десет човека, които са членове на „Обединени патриоти“ – четирима от ВМРО, четирима от НФСБ и двама от АТАКА, плюс още доста хора от ГЕРБ, БСП, ДПС и ВОЛЯ. Тоест става дума за един закон, който е обсъждан, коментиран и не представлява някаква опасност за обществото. Имаше една доста детайлна експертна среща между Валери Симеонов и Емил Димитров, в момента даже ги оставихме. Изясниха се доста подробности от закона и се оказа, че в крачка са променени неща, които преди това са създавали напрежение сред по-малките търговци на горива“, коментира по-рано днес Сидеров.

- реклама -