Джордж Буш

Книга на Джордж Буш начело на класациите в САЩ

Книгата на Джордж Буш оглави класациите в САЩ. Изданието Portraits of courage („Портрети на смелостта”) е сборник от над 60 портрета на войници и ветерани, рисувани от бившия американски президент.

Всеки от портретите е придружен с текст, написан от 43-тия президент. Така той изпълнява желанието си да отдаде почит на тези „американски бойци“, които е познавал лично и които са служили на страната си след 11 септември 2001 г.

Джордж Буш обеща да дари всички печалби от продажбата на книгата на сдружението „Джордж Буш – младши. Президентски център” (George W. Bush Presidential Center), което стартира програма за улесняване на завръщането на бившите бойци към цивилния живот.

Книгата излезе в края на февруари и оглави класацията на най-продаваните книги на „Ню Йорк таймс” (New York Times), в раздела „Текстове и документи”. Тя е на първо място и в категорията „Изкуство и фотография“ в сайта за онлайн продажби „Амазон” (Amazon).

По време на първия си мандат Джордж Буш започна две големи военни кампании: в Афганистан през октомври 2001 г. и в Ирак през март 2003 година.

По данни на Пентагона в двата конфликта са убити 6500 американски войници, 50 хиляди са ранените.

- реклама -