сметове Карлово Калофер мемориал Христо Ботев Караиванов Стоянов

Кметовете на Карлово и Калофер един срещу друг в дело за клевета

Започна делото за клевета, заведено от кмета на Карлово срещу кмета на Калофер.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов настоява да бъде постановена осъдителна присъда спрямо колегата му – кмета на Калофер Румен Стоянов, заради клеветнически твърдения, свързани с приключване и отчитане на ремонтни дейности по мемориален комплекс „Христо Ботев” в Калофер. Стоянов направи изказването си в телевизионно интервю.

Кабаиванов предяви и граждански иск за 5 хиляди лева за претърпени неимуществени вреди, но съдия Красимир Лесенски го отхвърли с мотива, че съвместното му разглеждане с наказателното производство ще затрудни делото.

Адвокат Петър Димитров предостави на съда и запис на интервю на Румен Стоянов от 29 септември 2016 година, от което ставало ясно, че подсъдимият е съзнавал, че сумата от 271 хил. лв. е вложена в ремонта на мемориалния комплекс. Защитата на кмета на Калофер представи пък 8 докладни до Община Карлово за забавяне и некачествен ремонт на паметника, както и сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и писмо до премиера. Адвокат Георги Илчев поиска да бъдат призовани и двама свидетели.

Кметът на Калофер Румен Стоянов изрази очакванията си, че ще бъде оправдан.

За следващото съдебно заседание, на 11 март, са призовани шестима свидетели. Ще бъде изискан и запис от БТВ за излъченото интервю, заради което е заведено делото.

- реклама -