Кметът Тотев поведе велошествието в Пловдив

Новият  велосезон стартира днес от площад „Съединение“. Колоната се води от кмета Иван Тотев и неговият заместник по спорт Георги Титюков. С велосипеди потеглиха и кметовете на  район „Северен“ Ральо Ралев и на район „Южен“ Борислав Инчев, легендата в кану каяка Николай Бухалов, бившият международен футболен рефер Атанас Узунов.

Във велошествието се включиха и общински съветници.

„Нека си пожелаем през тази година да няма произшествия с велосипедисти“, заяви кметът Иван Тотев и заостри вниманието и на шофьорите, и на пешеходците да спазват правилата и да са толерантни на пътя. „Пожелавам Ви да използвате велосипеди не само в почивните дни, но и като алтернативно средство за придвижване до работа, за да пазим въздуха на Пловдив по-чист и да ма по-малко трафик“, сподели още той.

Регистрацията започна в  9 часа на площада. Стартът беше  даден в 10,30 часа. Маршрутът на велошествието включваше преминаване през булевард „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили, през северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион „Пловдив“, по ул. „Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. „Шести септември“ /покрай бившия „Отрезвител“/, през южния вход на Гребна база /Хотел Ландмарк/, шествието продължи по южния бряг на Гребния канал. Финалът беше до административната сграда на Община Пловдив (Финален комплекс – Кулата).

- реклама -