Кметът Тотев: Имаме готов проект за Марица, чакаме РИОСВ

Свършихме доста работа, за да променим визията на Марица и тя да се превърне в едно от оживените места в Пловдив, коментира кметът Иван  Тотев. Той напомни, че в последните години Общината е възложила предпроектно проучване,  провела е процедура  за избор на проектантски колектив, проектът е изготвен съгласуван е с Басейнова дирекция и разгледан в Експертния съвет за устройство на територията.

Внесохме го в РИОСВ, оттам ни го върнаха със забележки, изпълнили сме препоръките и очакваме до един месец да получим картбланш от Инспекцията, обясни Иван  Тотев.

След съгласуването с РИОСВ ще бъде издадено строително разрешение за изграждане на кюнето с дължина 4,5 км от Адата до Железния мост.

На останалата територия до 10-те километра в чертите на Пловдив ще се укрепват дигите.

Веднага след като издадем строителното разрешение, ще обявим обществена поръчка за изпълнител, увери кметът. Окончателната стойност на проекта ще стане ясна след съгласуването с РИОСВ. Финансирането ще се осигурява от държавата, като вече от община Пловдив е подадена заявка, а възможно е и от нисколихвени заеми.

- реклама -