Свищов

Кметът на Свищов: Болницата ни е пред колапс, не е изключено да се стигне и до затварянето й

Ако в свищовската болница останат само двама лекари, лечебното заведение е пред колапс и не е изключено да се стигне и до затварянето ѝ. Това предупреди кметът на Свищов Генчо Генчев.

В момента отделенията имат нужда от лекарска помощ, обясни той, като добави, че след отправения апел, двама студенти от МУ – Плевен вече дават дежурства.

„В днешния ден пристига трети специализант от МУ-Плевен. Има вече доброволци, които са на работа. Продължават да пристигат желания и заявления на други, които искат да станат санитари и да са в помощ на отделението, но основно си остава големият кадрови проблем. Вече имаме втори болен лекар, отделението остава с двама лекари, като това изключително много затруднява работата на болницата, защото тези двама лекари трябва да обслужват две вътрешни отделения плюс COVID отделението. Това е изключително трудно и почти невъзможно“, поясни кметът, като добави, че положението в болницата е изключително тежко.

Лекарите от свищовската болница не искат да лекуват ковид пациенти, в отделението работят рехабилитатор и кинезитерапевт

Генчо Генчев каза още, че предстои да бъде обсъдена бъдещата ситуация в лечебното заведение в Свищов. Може да се наложи прекъсване на работата му, тъй като COVID отделението е препълнено добави той.

Кметът обясни, че напълно осъзнато се е включил в борбата с коронавируса. „Като доброволец в свищовската болница виждах страха на хората, че те едва ли не влизат в „отделението на смъртта“, от което не се знае дали ще излязат. Виждах оная битка за кислородния апарат, която не съм си представял никога“, добави Генчев.

източник: Фокус

- реклама -