Кметът на Стамболийски: МВР привиква кметове. Това е полицейщина (Видео)

Днес областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област и кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев и още 10 души от община Стамболийски бяха привикани на разпит във Второ РПУ, съобщава Марица.

Това е за втори път във връзка с репресиите на МВР по време на изборите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-област.

Събитията, които се случиха след ареста на Бойко Борисов, продължават на терен по различни общини и градове на България,

каза пред камерата на Plovdiv24.bg областният координатор на ПП ГЕРБ в Пловдив област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев.

Това е продължението на агресивната политика на Икономическа полиция на територията на община Стамболийски по време на миналите избори,

където бяха извършени арести и обиски по домове, магазини и офиси и няма да спре, докато не се промени управлението на МВР, каза Мараджиев.

“Връщаме се на едно събитие в Ново село, където имаше гражданско неподчинение заради това агресивно поведение на полицията.

Те продължават с натиска и целят са бъдат отстранени някои ръководители,

да се стигне до досъдебно производство и да се смачка организацията на ГЕРБ като партия.

Аз, като областен координатор явно съм много вреден, трябва да ме сдъвчат, да ме отстранят от длъжността кмет, която сега заемам и да се смачка цялата организация на ПП ГЕРБ.

По думите на Мараджиев, срещу него има най-малко 10 сигнала за възпрепятстване на работата на полицията по време на изборите.

Но той предупреди, че всичките тези сигнали в крайна сметка се обръщат срещу самите тях.

Вече са пуснати сигнали от ГЕРБ в прокуратурата срещу полицията за полицейските репресии срещу представители на политически партии по време на изборите.

 

 

- реклама -