Кметът на Септември си плати гаранцията от 130 хил. лв.

Гаранцията от 130 хиляди лв., която специализираният съд наложи на кмета на община Септември Марин Рачев за укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво, е платена.

Това съобщи самият Рачев преди началото на поредното дело срещу него в Пазарджишкия съд.

За събирането на парите помогнали хора, които не искат да бъде въвличана общината в схемите на т. нар. спасители, поясни Рачев.

Адвокат Николай Баташки от Инициативния комитет „Да спасим община Септември“ категорично отрече обвиненията на Марин Рачев и заяви, че няма обръч от фирми за източване на държавата или общината. Недоволните от управлението на кмета представиха и извадка от последния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, който констатира множество нарушения при разходването на общински пари и сключване на договори с приближени на градоначалника фирми.

С папка с документи, които да раздаде на журналистите пристигна в съда Рачев. Според него те показвали схемите, които са въртели т.нар. „спасители“ на община Септември, които имали интерес да заграбят минералната вода във Варвара.

Част от нарушенията, описани в доклада на държавната финансова инспекция са допуснати от бившата заместник-кметица и настоящ депутат от ГЕРБ Даниела Малешкова. Опонентите на Марин Рачев настояват главният прокурор да разпореди ново разследване на дейността му. Той пък е завел дела за клевета срещу тях.

- реклама -