Рим

Кметът на Рим забрани пиенето на алкохол през нощта

Ако сте планирали това лято да посетите вечния град и сте си представяли как ще се наслаждавате на Фонтана Треви или Пиаца Навона с чаша просеко в ръка, то ще останете разочаровани.

След като преди месец градската управа обяви за незаконно консумирането на храни и напитки край най-известния фонтан в света, сега кмета Вирджиния Раджи взима още по-крути мерки. След 22 часа пиенето на алкохол на открито в Рим е забранено.

Грози ви глоба от 150 евро ако прекрачите забраната

Тя влиза в сила в този момент и ще продължи до края на октомври. „Не искаме прекрасните романтични нощи в Рим да бъдат разваляни от хора, които не могат да пият с мярка“, обясни решението си Раджи.

След 22 часа ще бъде забранено и продажбата на алкохол в магазините. Заведенията, които работят след полунощ ще могат да сервират напитки само на закрито и то до 2 сутринта. След това алкохола спира!

Ако все пак се поблазните да отворите вино и се опитате да се оправдаете, че не сте знаели – номера няма да мине. Градът е осеян с постери и надписи на дузина различни езици, информиращи за лятното ограничение.

- реклама -