Пловдив
Снимка: БНР

Кметът на пловдивския район „Северен“ и съучастникът му остават в ареста окончателно – ВИДЕО

Апелативният спецсъд реши окончателно кметът на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев да остане в ареста. С мярка „задържане под стража” ще бъде и неговият съучастник Иван Делевски.

Определението на съда е подписано с особено мнение на съдия Даниела Росенова

Ралев е обвинен в търговия с влияние и искане на 60 000 лева от бизнесмен, за да получи строително разрешително. Още през януари изнудваният строител е подал сигнал до премиера Борисов.

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че първоначално исканата сума била 60 хиляди лева, но в хода на преговорите Ралев я намалил на същата равностойност в лева. Адвокатите на кмета обаче твърдят, че самия той нямал представа, че от негово име е искан подкуп.

От прокуратурата контрираха, че според свидетелските показания, неведнъж Ралев е нареждал на служители в общината „да търсят под вола теле“, за да открият нередности в проекта на Ангелов така, че главният архитект на района да постанови отказ за строеж.

В схемата е замесен и близък приятел на кмета – Делевски, който бил посредник при предаването на подкупа. За него съда постанови миналата седмица освобождаване при гаранция от 60 000 лв. Спецпрокуратурата протестира определението на първата инстанция и днес ареста му бе потвърден.

- реклама -