Кметът на Несебер с обвинение тази нощ, наложена му е мярка за задържане от 72 часа

Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати,  наложен им е 72-часов арест, съобщиха източници на „24 часа“. За ареста посред нощ потвърди и вътрешния министър Младен Маринов пред Нова тв. Лицата ще бъдат конвоирани днес до Столичното следствие.

Наложена им е и забрана да напускат страната, съобщи адвокат Петър Атанасов, който представлява Димитров.

Петимата са били привикани в РПУ Несебър малко след 22,30 ч., след като от  вчера са със свален имунитет по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Освен Димитров с обвинения за организирана престъпна група за купуване на гласове са още кандидатът на „Движение 21“ за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидат-общинските съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. До този развой на събитията се стигна след като Спецпрокуратурата и ГДБОП проведоха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври срещу контролиран вот.

„Това е пряка намеса в изборния резултат. Защо се проверяват определени кандидати? Нямам думи да коментирам в каква държава живеем. Аз винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкова много гласове“, коментира Николай Димитров.
- реклама -