протест Младост кмет зелени площи

Кметът на Младост си отиде…, а зелените площи?

В „Младост”: Оставката реално нищо не решава, искаме си зелените площи

„Какво ще се случи по-нататък, ще се промени ли ситуацията с нейното излизане“. Това питаха хората, които днес дойдоха на протест против застрояването на зелени площи и детски площадки в София пред община Младостпротест Младост кмет зелени площи

Кметът на район „Младост” Цвета Авджиева подаде оставка по-рано днес, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея.

Според хората, оставката реално нищо не решава на този етап. „Ние искаме да си запазим зелените площи и детските градини. Една оставка не ми дава документ, където да казва, че това е зелена площ и тя винаги ще си остане зелена площ”, казват те. Вече са внесли жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка.

 протест Младост кмет зелени площи

Да живеем по-добре

Искаме да живеем по-добре, да живеем по-спокойно. Да има къде да почиваме, да сядаме на пейките, децата да си играят, допълва го съседката. Сега тя ще си тръгне, обаче дали ще си тръгне с нея и политиката, която тя води, какво ще й се случи оттук нататък“, питат хората.

Те държат да се постави и въпросът за работата на контролните органи.

Хората са се събрали, защото се съсипват зелените площи, игрищата както в Младост I, междублокови пространства и всичко това сякаш не се случва за властите, всичко се налага силово, няма допитване до хората. „От години протестираме вече и благодарение на това районната кметица се оттегля, но с това нещата не приключват. Проблемите в квартала остават, затова хората са се събрали тук и съм сигурен, че отново ще има протести”, казва жител на Младост. И подчертава, че това е вторият по големина квартал в София и има нужда от паркове. протест Младост кмет зелени площи

- реклама -