Кметът на Лос Анжелис изпрати писмо до Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев получи специални поздрави и благодарности лично от кмета на американския град Лос Анджелис Ерик Гаркети. Поводът е подкрепата, което пловдивската община оказва за провеждането на SPOTLIGHT: USA – платформа за американски съвременен танц, организирана от American Dance Abroad и ONE DANCE WEEK.

Събитието, което ще се проведе от 26-и до 28-и март 2018 г. в Дом на културата „Борис Христов“ и Драматичен театър, е в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г., а генерален партньор на проекта е Фондация „Америка за България“.

Лос Анджелис е град, изпълнен с изкуство и богата история и нашите артисти пресъздават този дух в своята работа“, се казва в поздравителния адрес на кмета на „Града на ангелите“. „С нетърпение очакваме този културен обмен и изграждането на постоянни отношения с народа на България“, заключава Ерик Гаркети в писмото си.

Девет спектакъла на най-интригуващите и въздействащи хореографи и танцови трупи отвъд Океана ще вземат участие, като една от тях е Contra- Tiempo от Лос Анджелис.

Любителите на съвременния танц ще могат да видят коктейл от протестна салса, визуално изкуство, хип-хоп и улични танци. Богата на стилове, влияния и каузи програма е селектирана от престижно международно жури. Спектаклите ще дебютират както пред българските зрители, така и пред над 60 директори на театри и фестивали от над 30 държави, които ще посетят Пловдив специално за събитието.

Ето и програмата:

26 март 2018 г. ПОНЕДЕЛНИК
13:00 Jonah Bokaer Choreography ДРУГИ МИТОВЕ – Дом на културата (вход свободен)
15:30 <fidget> ЗАДЕН ДВОР – Драматичен театър
17:00 Tahni Holt Dance УСЕЩАНЕ/ОБЪРКВАНЕ – Драматичен театър
20:00 CONTRA-TIEMPO БУЙНА ВОДА – Дом на културата

27 март 2018 г. ВТОРНИК
15:30 Degenerate Art Ensemble ЦВЕТЕ-СКЕЛЕТ – Драматичен театър
17:00 Palissimo Company ПАЗИТЕЛИ НА КРАСОТАТА – Драматичен театър
20:00 Kate Wallich + The YC ИНДУСТРИАЛЕН БАЛЕТ – Дом на културата

28 март 2018 г.СРЯДА
13:00 Jonah Bokaer Choreography ДРУГИ МИТОВЕ – Дом на културата (вход свободен)
17:00 Christine Bonansea Company ТОЛКОВА ЧОВЕШКО – Драматичен театър
20:00 Dance Heginbotham ПРИНЦИПИТЕ НА НЕСИГУРНОСТТА – Дом на културата

- реклама -