Чоков

Кметът на Галиче и бандата му остават зад решетките

Скандалният кмет на село Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и други петима, обвинени в организирана престъпна група остават зад решетките. Това реши Специализираният апелативен съд, според който има достатъчно доказателства, че мъжете се занимавали с лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания на длъжници. Макар днес да не бяха предоставени достатъчно доказателства, за неформален тартор е сочен самия Чоков, който бе доведен днес в съдебната зала в розова тениска и окован с белезници за сина си.

4864805
Ценко Чоков и сина му Мартин бяха доведени с общи белезници

Мартин е раздавал пари от името на баща си, а когато длъжниците не изплащали заемите, идвал ред на изнудвачите. Като доказателство бе приложен тефтер, намерен в дома на Чоков – младши, в който са записвани имената да длъжниците.

Прокуратурата представи данни от разпити и свидетелски показания, според които групата е действала с брутални методи, включващи изтезания, сексуални гаври над длъжници, физически и психически тормоз. Мъжете са давили своите жерви в язовири, пребивали са ги с кабели и са ги отвличали в багажници на автомобили.

4864803
Ценко Чоков със защитата си

В началото на съдебното заседание, адвокатите на Ценко Чоков представиха подписка, под която имената си са сложили 400 жители на Галичев в защита на кмета си. Сред тях са местния поп, директора на училището и родители, които благодарят на Чоков, че е платил таксите за детска градина на децата им.

Благодарствени писма в подкрепа на Чоков

Адвокатът на Ценко Чоков Иво Найденов беше категоричен, че делото е фарс.

Адвокат Найденов: „Вижте ние тук в момента сме в една селска драма….Ценко Чоков не е проверяван само от НАСА, и аз смятам, че само от още едно място не са го проверявали – АГ болницата по обективни причини. „

Кметът на Галиче и още осем души бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май.

 

- реклама -