Кмет скочи на скъпата вода, иска отмяна на решението на КЕВР

Кмет скочи на скъпата вода, като поиска отмяна на решението на КЕВР за повишението на цената й. Градоначалникът на Бургас Димитър Николов поиска отмяна на решението в частта му за Бургас. Тя поскъпна с 59%.

„В качеството си на кмет на Община Бургас подадох жалба до Административен съд София- град. С нея искам отмяна на решението на КЕВР за цената на водата в Бургас. Настоявам решението да бъде обявено за нищожно или незаконосъобразно, тъй като Община Бургас и гражданите на Бургас са персонално засегнати от него“. Това написа Николов във Фейсбук профила си.

Шефът на КЕВР обяви с колко поскъпва водата у нас

Решението за цената на водата беше взето от КЕВР в средата на юли. Тогава обявеният от КС за незаконно назначен начело на комисията Станислав Тодоров обяви, че средният й скок е 1 лев на кубик.

По думите му КЕВР е направила всичко възможно, за да намали максимално увеличението на цените на тока и парното. „КЕВР е взело всички мерки, за да намали увеличението. Електричеството, което България произвежда, сме намерили резерви в АЕЦ „Козлодуй” и със спирането на субсидиите за ВЕИ инсталациите – сме насочили тези средства към битовите потребители. Затова там увеличението е само 3 на сто. България има този ресурс и може да си позволи да го насочи към потребителите”, каза тогава Тодоров.

- реклама -