Юрген Клоп

Клоп: Загубата е страховит удар в лицето

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри разочарованието си след поражението от Бърнли с 0:1 на „Анфийлд“. Загубата е първа като домакин за червените от над четири години.

Шампионите изиграха поредния си слаб мач в Лигата и вече пет срещи нямат победа. В четири от тях тимът дори не вкара гол. Разочарованието на Клоп бе видимо и на почивката, когато той размени реплики с колегата си Шон Дайш.

Говорейки за Match of the Day, той каза: „Всичко това е огромен, огромен удар в лицето – отговорността е моя, това е лесното обяснение. Имахме топката през по-голямата част, създадохме някои положения, които не завършихме. Това оставя мачът отворен и тогава те получиха дузпа. Алисон ми каза, че не го е докоснал, но не видях от скамейката. Това са грешни решения в момента, три центрирания в наказателното поле. Трудно е да се приеме, не е лесно да се обясни. Тези момчета не са от хората, които след 7:0 ще си помислят, че може да се случи нещо подобно, те работиха усилено тази вечер и не се случи“.

Клоп: В момента не сме в борбата за титлата

„Ако нещо не работи, трябва да опитваш по-усилено, по-често, по-дълго. Не беше лесно да загубим този мач, но ние го направихме. Не става въпрос да обвиняваме някого, трябва да намерим заедно решение и ще го направим. Във футбола нямаш много време. Опитахме много, в някои моменти правилните неща, в други – не. Това е проблемът. Трябва да разбиеш стената с опити, в правилното настроение“, обясни Клоп. „Не можем да си представим, че сме в борбата за титлата в момента“, завърши той.

Шон Дайш беше изключително щастлив след успеха. „Имахме златен шанс, но трябваше да правим и основните неща, което и сторихме. Бяхме близо миналата година – казах на играчите си, че са свикнали да се изправят срещу тези футболисти, да работят без топка, винаги има шанс и те трябва да го вземат. Барнси стигна до топката, имаше контакт, това беше дузпа, и той я вкара много убедително. Играчите се наслаждават на момента, както и трябва да правят. Между мен и Клоп нямаше нищо, просто двама мениджъри, които се борят да спечелят един мач“, каза той за БиБиСи.

- реклама -