Клоп

Клоп остава на „Анфийлд“ до 2022 г.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подписа нов договор с клуба. Контрактът ще задържи 49-годишния специалист на „Анфийлд“ до 2022 г. Германецът пое „мърсисайдци“ през есента на миналата година, като под негово ръководство те заеха осмо място във Висшата лига и достигнаха до финалите за Купата на лигата и на Лига Европа.

„Нямам думи, с които да изразя каква чест е за мен да съм тук. Ние сме едва в началото на нашето пътуване, но да имаме такава връзка помежду си е наистина нещо изключително. Има много работа за вършене и много неща за постигане. Ще се опитаме да го направим като най-задружната група. Всички ние имаме отговорност за това – всички ние, които сме част от семейството на Ливърпул – играчи, треньори, собственици и разбира се феновете. Когато сме заедно във всички моменти, ще бъдем по-силни, по-добри, а нашите успехи ще бъдат по-сладки“, заяви Клоп.

Освен 49-годишният наставник нови договори подписаха и асистентите му Желко Бувац и Петер Кравиец. Акцията по удължаването на контрактите е инициирана от собствениците на Ливърпул, които са останали изключително доволни от досегашната работа на германеца и неговия щаб.

- реклама -