Клоп: Не мечтаехме за този резултат

Клоп, Ковач

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нарече нулевото равенство с Байерн Мюнхен „незапомнящо се“. Садио Мане пропусна най-чистия шанс за гол, а двата тима отправиха общо само един точен удар.

„Това не е резултата, за който мечтаехме. Никой няма да си спомня този мач след 30 години. Но това е цифровото изражение, което имаме и трябва да работим от тази позиция“, обясни Клоп.

Той обаче отчете факта, че въпреки експерименталната защита, Ливърпул не допусна гол. Върджил Ван Дайк не игра поради наказание, а Джо Гомес и Деян Ловрен са контузени. Така червените използваха в центъра на отбраната бразилския халф Фабиньо и Жоел Матип.

„Не допуснахме гол в отсъствието на големия мъж (Ван Дайк). Много хора не са очаквали, че ще успеем. Защитавахме се добре. Много неща направихме както трябва в хода на играта. Не съм на седмото небе, но съм напълно ОК с мача“, завърши Клоп.

Клоп, Ковач

Ковач: Не позволихме на Ливърпул да създаде много положения

Треньорът на Байерн Нико Ковач е доволен от постигнатото на „Анфилд“. „Малко отбори не допускат гол тук и не губят. Не позволихме на съперника да създаде много положения – тоест играхме добре тактически и технически. Всички си помагаха един на друг. Постигнахме поставените цели. На това ниво всичко се решава от най-малките детайли, така че трябва да изчакаме ответната среща. Необходимо е да продължим да работим упорито и съсредоточено да се готвим за реванша. Представихме се добре в отбраната, въпреки че в някои ситуации можеше да действаме по-ефективно“, коментира Ковач.

Нойер: Нямахме атаки, защото се защитавахме

Вратарят Мануел Нойер заяви, че на Байерн му е липсвала мощност в атаката. „Знаехме с кого си имаме работа, Ливърпул разполага с бързи атакуващи футболисти. Демонстрирахме добра игра, но не успяхме да вкараме. Гол в гостуване винаги е важен. В атаката вероятно ни липсваше мощност, тъй като хвърлихме много сили в отбраната. Резултатът не е лош. Ако преди мача ни бяха казали, че ще бъде 0:0, щяхме да го приемем добре“, каза Нойер.

Реваншът Байерн – Ливърпул ще се играе на „Алианц Арена“ в Мюнхен на 13 март.